Laden...

Juridische publieksacademie over een andere rol van het slachtoffer in het strafproces

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Juridische publieksacademie over een andere rol van het slachtoffer in het strafproces
Zwolle, 08 april 2024

Wat is het nut of de noodzaak van mediation in het strafrecht? Wie is erbij gebaat? Wat is de theorie en hoe werkt het in de praktijk? Dat en meer komt aan de orde tijdens de Juridische Publieksacademie op dinsdag 23 april.

Sprekers

Tijdens deze editie van de Juridische Publieksacademie zal Marion Uitslag de gastspreker zijn. Zij is onder meer mediator in strafzaken en neemt ons mee in haar ervaring. 

De rechtbank Overijssel is aangewezen voor een bijzondere pilot voor mediation in het jeugdstrafrecht. Rechter Vincent Wolting is verbonden aan het mediationbureau van rechtbank Overijssel en zal over zijn ervaringen vertellen. 

Voor wie?

De Juridische Publieksacademie is iedereen die op enigerlei wijze betrokken en geïnteresseerd is in het onderwerp demonstratierecht van harte welkom.  

De Juridische Publieksacademie is een initiatief van de rechtbank Overijssel, Hogeschool Windesheim en het Zwolsch Juridisch Genootschap. Twee keer per jaar organiseren deze organisaties samen een informatieve bijeenkomst over een actueel, juridisch thema.

Waar en wanneer?

  • Datum: dinsdag 23 april
  • Tijd: 17:45 - 19:15 uur (vanaf 17:00 uur inloop met een broodje)
  • Locatie: Rechtbank Zwolle, Schuurmanstraat 2
  • Meld je aan door dit formulier in te vullen.


Uitspraken