Laden...

Metershoog kunstwerk staat op zijn plek in hart gerechtsgebouw Zwolle

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Metershoog kunstwerk staat op zijn plek in hart gerechtsgebouw Zwolle
Zwolle, 23 juni 2016

Bijna 8 meter hoog en ruim 38.000 kilo zwaar is het kunstwerk dat op zaterdag 18 juni is geplaatst in de rechtbank in Zwolle. Onder belangstelling van rechtbankmedewerkers, buurtbewoners en de media werd het beeld in zes stukken geplaatst. Allereerst de rots, vervolgens de vrouw en tot slot de vogels die haar omringen. Het kunstwerk verbindt het gerenoveerde oude rechtbankgebouw met het nieuwe gedeelte, dat in 2013 in gebruik werd genomen.

Onthulling

Kunstwerk van Anne Wenzel in gerechtsgebouw Zwolle

Op dit moment wordt gewerkt aan de afwerking van het beeld. Zo moet de verlichting rond het beeld nog worden aangebracht en ook moet de fontein nog in werking worden gezet. Op 10 september wordt het beeld tijdens de jaarlijkse open dag van de rechtbank officieel onthuld door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. Iedereen die dat wil mag de onthulling bijwonen. De open dag begint om 10.00u en duurt tot 15.00u. Overigens wordt tegelijkertijd ook op de locatie in Almelo een open dag gehouden.

Over het beeld

Ruim acht jaar geleden kreeg kunstenares Anne Wenzel de opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf om een kunstwerk te maken voor de (op dat moment nog te bouwen) nieuwe rechtbank in Zwolle. Nadat er een definitief ontwerp was, is er uiteindelijk bijna vier jaar lang intensief aan gewerkt om het kunstwerk te voltooien. Meer informatie en foto’s van het beeld vindt u op de website van Anne Wenzel (annewenzel.nl).

Het beeld is gefinancierd vanuit de zogeheten percentageregeling. Deze regeling schrijft voor dat bij nieuwbouw, verbouw of koop van rijksgebouwen door of in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf (rijksvastgoedbedrijf.nl), kunst zal worden toegepast.

Kunstwerk van Anne Wenzel in gerechtsgebouw Zwolle

Uitspraken