Onderzoekswensen zaak Twentse neuroloog ingediend

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Onderzoekswensen zaak Twentse neuroloog ingediend
Almelo, 03 april 2013

Woensdag 3 april 2013 om 10.00 uur diende bij de rechtbank Overijssel in Almelo de tweede regiezitting in de zaak J.S. Dat is de neuroloog die er onder andere van wordt verdacht opzettelijk verkeerde diagnoses te hebben gesteld. De verdediging heeft een aantal onderzoekswensen ingediend. De rechtbank beslist op 17 april om 14.30 over deze verzoeken.

Onderzoekswensen

De advocaat van de verdachte wil een dertigtal getuigen en deskundigen (opnieuw) verhoren. Het gaat om onder andere medewerkers van het Medisch Spectrum Twente waar de neuroloog J.S. werkzaam was en oud-patiënten. Ook wil de advocaat dat twee deskundigen nader onderzoek doen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zich op het standpunt gesteld dat een groot deel van deze verzoeken moet worden afgewezen. De rechtbank heeft vervolgens bekendgemaakt over twee weken te beslissen over de verzoeken. Een datum voor inhoudelijke behandeling wordt later bepaald. Deze datum is afhankelijk van het onderzoek dat nog moet worden uitgevoerd.

Lopend onderzoek

Naast de onderzoekswensen van de verdediging heeft het OM een toelichting gegeven op het lopende onderzoek. Onder andere over het niet vervolgen van de verdachte voor vermeende onterechte hersenoperaties.

Uitspraakzitting bijwonen beperkt mogelijk

De zitting op 17 april is openbaar. Het aantal zitplaatsen in de zaal is beperkt. Degenen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak, hebben voorrang bij de toedeling van zitplaatsen. Meteen na de uitspraak wordt de beslissing van de rechtbank ook gepubliceerd op de website www.rechtspraak.nl.

Uitspraken

Meest gelezen berichten