Open brief Overijsselse rechters over Meerjarenplan Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Open brief Overijsselse rechters over Meerjarenplan Rechtspraak
Overijssel , 02 september 2015

Op maandag 31 augustus presenteerden de Raad voor de Rechtspraak en de presidenten van de Nederlandse gerechten het Meerjarenplan van de Rechtspraak 2015-2020.

In reactie op deze plannen en de gevolgen daarvan voor Overijssel heeft een groep rechters die werkzaam is bij van de rechtbank Overijssel een open brief opgesteld. In de brief dringen zij aan op heroverweging van het voorgenomen besluit. De brief is verstuurd naar onder meer de Raad voor de Rechtspraak en lokale en landelijke politici.
 

Schadelijk

Volgens de rechters komt het Meerjarenplan praktisch gezien neer op sluiting van de rechtbank in Almelo. Verplaatsing van de (kantoor)locaties en overheveling van het gros van de zittingen naar Zwolle is schadelijk voor Twente, voor de kwaliteit van de rechtspraak en voor de werkgelegenheid, zo stellen zij.

Rechters van heel Overijssel

De brief is in eerste instantie opgesteld en ondertekend door een groep van 45 rechters met als standplaats Almelo of Enschede. Zij hebben inmiddels steun gekregen van verschillende rechters met standplaats Zwolle.

Houdt Twente een rechtbank? (pdf, 36 KB)

Houdt Overijssel twee hoofdlocaties? (pdf, 13,3 KB)

Uitspraken

Meest gelezen berichten