Laden...

Prikbus mag naar kermis Hengelo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Prikbus mag naar kermis Hengelo
Almelo, 16 september 2021

GGD Twente mag dit weekend een ‘prikbus’ neerzetten bij de kermis in het centrum van Hengelo (O). Dat bepaalde de kortgedingrechter na een spoedzitting eerder deze dag. Een vrouw spande een kort geding aan om de mobiele coronavaccinatie op deze locatie te verhinderen. Zij vreesde dat mensen - en met name jongeren– zich ongeïnformeerd en onder invloed van drank, drugs of groepsdwang zouden laten vaccineren.

Afbeelding ter illustratie

GGD: Zorgvuldig

Tijdens de zitting zei GGD Twente dat daarvan geen sprake zal zijn. De bus is bedoeld als laagdrempelige informatie- en vaccinatiepost. Daar gaat de GGD zorgvuldig te werk, bij twijfel wordt er niet gevaccineerd. De post komt niet op de kermis zelf, maar in het overloopgebied tussen de twee kermisterreinen in de stad, aldus de GGD.

​Motivering uitspraak volgt

De kortgedingrechter wees de vorderingen van de vrouw af. Daarmee is voor GGD Twente de weg vrij om tussen vrijdagmiddag 17 september tot en met zaterdag 18 september de prikbus te parkeren in de Hengelose binnenstad. De motivering van de uitspraak volgt later.

Uitspraken