Laden...

Rechtbank Overijssel zendt strafzaak stichting Suver Nuver live uit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Rechtbank Overijssel zendt strafzaak stichting Suver Nuver live uit
Zwolle, 12 oktober 2021

De rechtbank Overijssel behandelt donderdag 14 oktober de strafzaak van stichting Suver Nuver en haar bestuurder. Beiden worden ervan verdacht de Geneesmiddelenwet en de Opiumwet te hebben overtreden. De behandeling van de strafzaak start om 09.30 uur en is te volgen via deze livestream.

Wietolie

Het openbaar ministerie (OM) verdenkt de stichting ervan dat zij zonder de juiste vergunning wietproducten maakte en verkocht, waaronder wietolie. Dit is volgens het OM in strijd met de Geneesmiddelenwet en de Opiumwet. Het OM verwijt de bestuurder dat hij opdracht of feitelijke leiding heeft gegeven aan de gedragingen.

Livestream

Vanwege de verwachte belangstelling heeft de rechtbank besloten om de strafzaak via een livestream uit te zenden. De volgende onderdelen van de strafzitting zullen worden uitgezonden: 

  • De opkomst van de rechtbank.
  • De opening van de zitting door de voorzitter.
  • De voordracht van de tenlastelegging.
  • De behandeling van de feiten: de verdenkingen en het dossier worden inhoudelijk besproken.
  • Het requisitoir: het standpunt en het voorstel tot afdoening van de zaak (met de eventuele strafeis) van de officier van justitie.
  • Het pleidooi van de advocaat van de verdachte.
  • Repliek en dupliek. de officier van justitie reageert op het pleidooi, en de advocaat reageert op de officier van justitie.
  • Het laatste woord van de verdachte. 
  • De afronding van de zitting. 

Tijdens het behandelen van de persoonlijke omstandigheden zal er vanwege de privacy van de verdachten een pauzescherm te zien zijn.

Volg livestream

De behandeling van de strafzaak start om 09.30 uur. Volg de livestream hier.

Uitspraak

De rechtbank doet na afloop van de zitting niet meteen uitspraak. Die volgt later. Aan het einde van de zitting zal de voorzitter van de rechtbank aangeven wanneer de uitspraak kan worden verwacht. 

Uitspraken