Rechter in de klas tijdens Week van de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Rechter in de klas tijdens Week van de Rechtspraak
Arrondissement Overijssel, 02 juli 2018

Wilt u met uw klas een keer tijdens de les in gesprek met een rechter? Grijp dan deze kans!

Rechters bezoeken scholen

Dit jaar vindt van 24 tot en met 28 september de Week van de Rechtspraak plaats. Tijdens deze week vinden er bij rechtbanken en gerechtshoven in het hele land activiteiten plaats om de kennis over het recht en het werk van de rechter te vergroten. Ook dit jaar bezoeken rechters van de rechtbank Overijssel scholen om met leerlingen in gesprek te gaan over het recht, de rechtspraak en het werk van de rechter. Aan de hand van een waargebeurd ‘verhaal’ (via een filmpje of animatie) een interactief spel (Over de streep) of een vragenuurtje (Vraag maar raak)  krijgen de leerlingen de kans om meer te weten te komen over het werk van de rechter.
 
Het materiaal is in principe samengesteld voor klassen op VMBO-niveau. Wanneer het niveau van de leerlingen heel sterk afwijkt van het niveau waarvoor het materiaal is samengesteld, kan in overleg gekeken worden op welke manier we de gastles toch goed kunnen laten aansluiten op de leerlingen.

Aanmelden

Onze rechters geven in principe 1 dagdeel les. De tijden van de dagdelen zijn als volgt: in de ochtend van 09:00 – 12:00 uur en in de middag van 13:00 – 16:00 uur. Indien u meerdere klassen opgeeft, combineren we deze bij voorkeur binnen een dagdeel.

Wij verwachten veel verzoeken binnen te krijgen en we kunnen helaas niet alle scholen bezoeken. Om de aanvraag in behandeling te nemen hebben wij de volgende gegevens nodig:

 • Naam & bezoekadres van de school;
 • Gegevens contactpersoon (telefoonnummer & e-mailadres);
 • Gewenste datum bezoek (24 t/m 28 sept);
 • Gewenst dagdeel bezoek (ochtend / middag);
 • Rooster / lesuur (in minuten);
 • Aantal klassen;
 • Aantal leerlingen per klas;
 • Niveau van de leerlingen;
 • Gemiddelde leeftijd van de leerlingen.
    

​​Deadline

Graag ontvangen wij deze gegevens voor 1 augustus. Na deze datum gaan wij kijken welke scholen wij kunnen bezoeken. U ontvangt uiterlijk 16 augustus bericht of een rechter uw klas kan bezoeken. Meer informatie over de invulling van de les volgt daarna.

Is uw school geïnteresseerd in een bezoek van een rechter tijdens de Week van de Rechtspraak, neem dan snel contact met ons op!

Contactgegevens


 

Zie ook

Meest gelezen berichten