Laden...

Rechter laat zich vervangen in strafzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Rechter laat zich vervangen in strafzaak
Zwolle, 21 november 2019

In een strafzaak tegen een man die wordt verdacht van witwassen, heeft één van de betrokken rechters zich van de zaak teruggetrokken. Een andere rechter neemt zijn taak over.

Tijdens nadere bestudering van het dossier ontdekte hij dat hij in 2016 als rechter-commissaris in strafzaken twee keer een tapmachtiging heeft verlengd in het onderzoek naar de verdenkingen van de betreffende verdachte. Dit stond hem niet meer bij op het moment dat hij in juli en september dit jaar bij de behandeling van de strafzaak ter terechtzitting werd betrokken. Dit betekent dat de betreffende rechter niet langer betrokken kan zijn bij de behandeling ter terechtzitting van de betreffende strafzaak en zich heeft verschoond. Een andere rechter neemt zijn taak over. De eerstvolgende (regie)zitting in deze zaak staat gepland op 3 december. De rechtbank heeft de betrokken partijen hier over geïnformeerd.

Uitspraken