Laden...

Sneller uit burenruzie met Overijsselse Overlegrechter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Sneller uit burenruzie met Overijsselse Overlegrechter
Almelo, Enschede, Zwolle, 09 juni 2020

Een overhangende tak, blaffende honden of steeds maar weer die rook van de barbecue. “Een burenruzie kent vele aanleidingen en diepere oorzaken. Voorkom dat het te lang duurt en neem samen contact op met de Overijsselse Overlegrechter. Die verschaft snel duidelijkheid.” roept rechter Erik Koster op.

De overlegrechter kan ook ter plekke de situatie bekijken (foto: rechtbank Noord-Nederland, ter illustratie)

Coronamaatregelen

In deze periode van de coronamaatregelen zijn veel mensen vaker thuis dan normaal. En door het mooie weer van de afgelopen weken zijn er ook meer mensen buiten. Rechter Erik Koster ziet de mogelijke problemen en heeft een oplossing: “Ik kan mij goed voorstellen dat juist in deze periode mensen zich gaan ergeren aan elkaar door oplopende spanningen en beperkende maatregelen. Het zou zonde zijn als mensen die eerder goede buren waren nu ruzie krijgen over welke vorm van overlast dan ook. Mijn advies is om het snel op te lossen, voordat het erger wordt. Daar kan de Overijsselse Overlegrechter goed bij helpen.”

Sneller, goedkoper en makkelijker

Erik Koster: "De Overlegrechter verschaft snel duidelijkheid"

De Overijsselse Overlegrechter kent vele voordelen. Het is sneller, goedkoper en makkelijker. “Partijen sparen de kosten van een dagvaarding in ieder geval uit en ook het griffierecht is lager dan normaal. We doen er alles aan om binnen 4 weken een zitting te houden. Dan kan één van mijn collega’s of ik met de partijen in gesprek. Processtukken zijn niet nodig, want je kunt komen om zelf je verhaal te doen. Zonodig komen we ter plaatse kijken. Het mooiste is als partijen er samen uitkomen, maar als het moet hakt de rechter de knoop door. Dan is er snel duidelijkheid voor iedereen.” zo besluit Koster.

​Vlog

De overlegrechter behandelt ook consumentenzaken of arbeidszaken. In de laatste vlog van rechtbankpresident Bart van Meegen legt Erik Koster uit wat de overlegrechter allemaal doet. Bekijk de vlog hier.

​Meer informatie

Alle informatie over de Overijsselse Overlegrechter vindt u op deze pagina.

Uitspraken