Stadionverbod supporters FC Twente blijft staan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Stadionverbod supporters FC Twente blijft staan
Almelo, 11 februari 2016

De stadionverboden en boetes die de KNVB heeft opgelegd aan supporters van FC Twente blijven van kracht. De KNVB bestrafte een groep supporters omdat zij na de verloren thuiswedstrijd tegen AZ het hoofdgebouw van FC Twente binnendrongen. De kortgedingrechter van de rechtbank Overijssel oordeelt dat de KNVB in redelijkheid deze straffen heeft kunnen opleggen.

Rellen na verloren wedstrijd

Na de met 0-2 verloren wedstrijd tussen FC Twente en AZ op 26 april 2015 waren er rellen rond de Grolsch Veste. Een groep supporters drong het hoofdgebouw binnen om -zoals zij zelf stelden- de dialoog te zoeken met het bestuur van FC Twente. De KNVB strafte deze personen met stadionverboden en boetes. 15 van hen spanden een kort geding aan omdat zij de boetes te hoog en de stadionverboden te lang vonden.

Huisvredebreuk

Na het nogmaals bekijken van de camerabeelden, oordeelt de kortgedingrechter dat de supporters zich schuldig maakten aan huisvredebreuk toen zij het hoofdgebouw binnendrongen. De straffen vallen binnen de door de KNVB gehanteerde 'Richtlijn termijn stadionverbod'.

Uitspraken

Meest gelezen berichten