Laden...

Taakstraf voor ernstige bedreiging via Twitter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Taakstraf voor ernstige bedreiging via Twitter
Zwolle, 03 juli 2020

De politierechter in Zwolle heeft een 31-jarige man uit Almere veroordeeld tot een taakstraf van 20 uur voor het bedreigen van journalist en schrijver Özcan Akyol. De man bedreigde in 2018 het slachtoffer en diens gezin via Twitter. 

Ernstige bedreigingen

Volgens de rechtbank gaat het om een heel vervelend feit en om buitengewoon ernstige bedreigingen. De man zegt zich zelf niets meer van het voorval te herinneren en verklaarde dat het geen doelbewuste actie was in de richting van Akyol als journalist en dat hij onder invloed was van alcohol op het moment van de bedreiging. De rechter vindt het lastig te geloven dat de man er geen herinnering aan heeft, maar uit het dossier is ook niet op te maken dat hij het specifiek gemunt had op dit slachtoffer. Daarom is de opgelegde taakstraf lager dan de eis van de officier, die eiste 60 uur taakstraf waarvan de helft voorwaardelijk. Volgens de rechter is er geen aanleiding voor een voorwaardelijke straf omdat de man duidelijk spijt heeft betuigd en er ook gezien zijn blanco strafblad geen reden is om aan te nemen dat de man zich opnieuw schuldig maakt aan een dergelijk feit.

Uitspraken