Laden...

Taakstraf voor veroorzaken ongeluk in Dedemsvaart

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Taakstraf voor veroorzaken ongeluk in Dedemsvaart
Zwolle, 29 juni 2021

De rechtbank Overijssel veroordeelt een 36-jarige man tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar met een proeftijd van 1 jaar. De man veroorzaakte op 6 mei 2020 een verkeersongeval in Dedemsvaart. Hierbij liep een tegemoetkomende automobiliste onder andere een dwarslaesie op. De rechtbank oordeelt dat de man onoplettend en onvoorzichtig heeft gereden. 

Belemmerd zicht

Bij een flauwe bocht naar rechts kwam de man met zijn auto gedeeltelijk op de verkeerde helft van de smalle weg terecht. Hierdoor had de vrouw in de tegemoetkomende auto geen enkele mogelijkheid om uit te wijken. Hoewel de man er zelf van overtuigd was dat hij goed zicht had, was dat in werkelijkheid niet zo. Want uit het onderzoek van de verkeersongevallenanalyse bleek dat het zicht werd belemmerd door de slagschaduw van de bomen langs de weg. In deze omstandigheden had de man langzamer moeten rijden, zodat hij meer overzicht had en op tijd naar rechts had kunnen sturen. 

Beroepschauffeur

Naast de werkstraf van 80 uur krijgt de man een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar met een proeftijd van 1 jaar. Ook omdat de man zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk krijgt hij een voorwaardelijke rijontzegging opgelegd. Daarnaast was hij sinds het ongeluk in 2020 niet betrokken bij andere verkeersincidenten. 

Uitspraken