Verdachten criminele organisatie blijven vastzitten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Verdachten criminele organisatie blijven vastzitten
Zwolle, 04 januari 2018

Drie mannen die verdacht worden deel uit te maken van een criminele organisatie blijven voorlopig vastzitten. Dat oordeelde de meervoudige kamer van de rechtbank Overijssel vandaag in een pro-formazitting.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van deelneming aan een criminele organisatie, die zich bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, kon de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld.

Verzoek om schorsing

De advocaten van de drie verdachten, een 40-jarige man uit Tilburg, een 43-jarige man eveneens uit Tilburg en een 48-jarige verdachte uit Maastricht, vroegen tijdens de zitting om schorsing dan wel opheffing van de voorlopige hechtenis.

Oordeel rechtbank

De rechtbank oordeelde dat er voldoende ernstige bezwaren zijn om de drie mannen gedurende het onderzoek langer vast te houden. Zo is er volgens de rechtbank gevaar dat de mannen zich opnieuw schuldig zullen maken aan strafbare feiten (recidivegevaar) en het gevaar dat verdachten het onderzoek beïnvloeden op het moment dat ze vrij komen door bijvoorbeeld getuigen te beïnvloeden (collusiegevaar).

Voortgang zaak

Op 30 maart gaat de zaak verder met een zogeheten regiezitting waar eventuele onderzoekswensen besproken kunnen worden. Het Openbaar Ministerie verwacht dat het einddossier dan klaar is. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal vermoedelijk op zijn vroegst aan het einde van dit kalenderjaar plaatsvinden. Lees hier meer informatie over voorlopige hechtenis.

Uitspraken

Meest gelezen berichten