Verhuizing uitgeprocedeerde gezinnen Almelo kan doorgaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Verhuizing uitgeprocedeerde gezinnen Almelo kan doorgaan
Zwolle , 09 september 2015

De voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel oordeelt dat de Staat van een groep gezinnen van uitgeprocedeerde asielzoekers uit Almelo kan verlangen dat zij verhuizen naar een andere gezinslocatie. Het verzoek van de asielzoekers dat de rechter de Staat moet verbieden om hen over te plaatsen is afgewezen.

Overplaatsen

Verzoekers in de zaak zijn de ouders, meerderjarige broers of zussen dan wel opa en oma van een aantal minderjarige vreemdelingen die verblijven op een gezinslocatie in Almelo. Verzoekers hebben bij voorlopige voorziening gevorderd dat de Staat wordt verboden hen over te plaatsen naar een andere gezinslocatie. De voorzieningenrechter is echter van oordeel dat de belangen van de Staat bij de overplaatsing zwaarder wegen dat de belangen van de individuele verzoekers.

Voorzieningenpakket

De voorzieningenrechter laat meewegen dat de verzoekers uitgeprocedeerde asielzoekers zijn en hen bij de nieuwe opvanglocatie een voorzieningenpakket, zoals scholing en medische behandeling, wordt geboden dat vergelijkbaar is aan dat bij de gezinslocatie in Almelo. De Staat heeft de gezinslocatie nodig om nieuwe asielzoekers, die de laatste maanden in Nederland zijn ingestroomd en waarvoor opvanglocaties worden gezocht, te huisvesten.

Sluiting

De kortgedingrechter in Den Haag heeft bij uitspraak van 4 september 2015 reeds bepaald dat de Staat kon besluiten de gezinslocatie in Almelo te sluiten om deze om te vormen tot een regulier asielzoekerscentrum. .

Uitspraken

Meest gelezen berichten