Verloop regiezitting J.S.

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Verloop regiezitting J.S.
Almelo, 28 november 2012

Op 28 november 2012 is de eerste regiezitting gehouden in de zaak J.S., de neuroloog die er van wordt verdacht onder meer opzettelijk verkeerde diagnoses te hebben gesteld. Op deze regiezitting konden de officier van justitie en de advocaat van de verdachte verzoeken indienen voor nader onderzoek. De verdachte was zelf niet aanwezig.

De officier van justitie had geen verzoeken. De advocaat heeft gevraagd de regiezitting aan te houden omdat hij onvoldoende kans heeft gehad om het dossier te bestuderen en onderzoekswensen te formuleren.
 
De rechtbank heeft dit verzoek toegewezen. Bij dit oordeel heeft zij onder andere betrokken dat het dossier eerst afgelopen september in zijn geheel aan de advocaat is verstrekt, de definitieve beschuldiging eerst eind oktober bekend was en ook daarna nog belangrijke stukken zijn toegevoegd aan het dossier. Het gaat om een grote en moeilijke zaak en de verdachte en zijn advocaat moeten een reële mogelijkheid hebben zich te verdedigen.
 
De advocaat heeft nog een aantal andere verzoeken gedaan, waaronder het verzoek om de officier van justitie op te dragen een aantal vragen te beantwoorden. Over deze verzoeken zal de rechtbank beslissen op 17 december 2012 om 10:30 uur. Een samenvatting van deze beslissingen zal meteen daarna op deze website worden gepubliceerd.
 
Naar verwachting is op die datum ook bekend wanneer de volgende regiezitting zal worden gehouden. Mogelijk is dit in maart of april 2013. Dit hangt echter ook af van de vraag of de officier van justitie nieuwe stukken toevoegt aan het dossier die de advocaat nog moet bestuderen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten