Laden...

Veroordeling voor aanranden meisjes in zwembad Deventer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Veroordeling voor aanranden meisjes in zwembad Deventer
Zwolle, 08 december 2020

Een 24-jarige man uit Den Haag is door de rechtbank Overijssel veroordeeld voor het aanranden van drie meisjes in zwembad De Scheg in Deventer in 2018. Op de wildwaterbaan heeft hij samen met zijn oom de drie minderjarige meisjes aangerand. De rechtbank legt de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 weken op. De oom is eerder al door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot dezelfde straf.

Badmeester belde de politie

De drie meisjes waren op 13 oktober 2018 aan het zwemmen bij zwembad De Scheg in Deventer. Op de wildwaterbaan zijn zij door de twee mannen in de billen geknepen en werden zij op meerdere plekken – waaronder bij de borsten – aangeraakt. Door de stroming van het water konden de meisjes niet vluchten uit de situatie. Eenmaal beneden en uit het zwembad zijn zij naar de badmeester gegaan. Die belde de politie.

In een zwembad, en zeker in een wildwaterbaan, kan er soms sprake zijn van een min of meer onbedoelde aanraking. Daar was in dit geval absoluut geen sprake van. De twee mannen waren er op uit om de meisjes te betasten. Een getuige verklaart dat één van de mannen zijn duim opstak naar de ander, nadat hij haar in haar bil had geknepen. De rechtbank vindt dat deze verklaring boekdelen spreekt. Omdat de begeleider van de meisjes foto’s maakte van de mannen zijn kon de politie ze uiteindelijk vinden.

Mannen niet meer in Nederland

De 24-jarige man heeft zich in het zwembad laten leiden door zijn eigen drang, zonder zich te bekommeren om de gevolgen van de aanrandingen voor de minderjarige slachtoffers. Hiermee heeft hij inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de slachtoffers en hij heeft hen bang gemaakt. Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat de man op dit moment niet meer in Nederland verblijft. Een werkstraf zou daarom zinloos zijn. Als stok achter de deur, mocht de man ooit weer in Nederland komen, legt de rechtbank daarom een voorwaardelijke gevangenisstraf op. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De oom is eerder al door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot dezelfde straf.

Uitspraken