Laden...

Veroordeling voor gooien bierflesje tijdens avondklokrellen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Veroordeling voor gooien bierflesje tijdens avondklokrellen
Zwolle, 03 februari 2021

Een 20-jarige Zwollenaar is door de politierechter van rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 weken, waarvan 4 weken voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man gooide vorige week tijdens de avondklokrellen in Zwolle een leeg bierflesje in de richting van een politiebus.

Onderweg naar huis

Op maandagavond 25 januari was de man onderweg naar huis, nadat hij een vriend had bezocht. Het was daar te druk en de man besloot om naar huis te gaan. De man had eerder die dag een Facebookoproep gezien en was op de hoogte dat relschoppers zich die avond in het centrum van Zwolle zouden verzetten tegen de avondklok. Onderweg naar huis besloot de man zich in de groep te mengen, hoewel hij vooraf niet de intentie had om hier aan mee te doen. De man verklaarde dat hij door de groep relschoppers werd meegesleept en besloot ook iets te willen gooien. Hij pakte daarop een bierfles van de grond en gooide deze in de richting van een politiebus. Op dat moment werd hij onderdeel van de groep.

Straf

De politierechter acht de openlijke geweldpleging bewezen. De politie heeft in deze Corona-tijd de lastige taak om de maatregelen, die niemand leuk vindt maar die wel nodig zijn, te handhaven. De man heeft door zijn handelen een actieve bijdrage geleverd aan het saboteren van het beleid van de overheid om de pandemie te bestrijden. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 2 maanden, waarvan 1 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar geëist. De politierechter heeft bij de oplegging van de straf rekening gehouden met het strafblad van de man en met de persoonlijke omstandigheden en komt uit op een lagere straf dan geëist.

Uitspraken