Laden...

Vier jaar gevangenisstraf voor seksueel misbruik dochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Vier jaar gevangenisstraf voor seksueel misbruik dochter
Zwolle, 26 september 2023

De rechtbank Overijssel veroordeelt een 50-jarige man tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor seksueel misbruik van zijn dochter. De man misbruikte zijn verstandelijk beperkte dochter van haar veertiende tot haar zestiende. Naast de gevangenisstraf moet de man 12.500 euro schadevergoeding betalen aan zijn dochter.

Uit huis geplaatst

Het meisje belde op 17 juli 2021 de politie toen zij bij haar opa en oma logeerde. Het was de tweede keer dat zij melding deed van seksueel misbruik door haar vader. Een eerdere melding bij Veilig Thuis in april 2020 leidde er niet toe dat de man stopte. Nadat het meisje de politie belde werd zij meteen uit huis geplaatst. 

Kwetsbaar meisje

De rechtbank rekent het de man extra aan, omdat het meisje een verstandelijke beperking en psychische problemen heeft. De man heeft op grove wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn dochter. Doordat zij is misbruikt is haar de kans op een normale seksuele ontwikkeling ontnomen. De man heeft geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor zijn gedrag en het meisje veel leed toegebracht. Uit de slachtofferverklaring van het meisje blijkt dat de gebeurtenissen een grote impact op haar hebben.

Uitspraken