Laden...

Voorlopige hechtenis verlengd voor vader en minderjarige zoons

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Voorlopige hechtenis verlengd voor vader en minderjarige zoons
Almelo, 27 januari 2021

Een vader en zijn twee minderjarige zoons uit Almelo blijven 30 dagen langer in voorlopige hechtenis. Dat oordeelt de raadkamer gevangenhouding van de rechtbank Overijssel. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van moord dan wel doodslag op een 14-jarig meisje uit Almelo.

Voldoende redenen

De raadkamer gevangenhouding oordeelt dat er voldoende redenen zijn om de verdachten langer vast te houden. De vader en zoons worden verdacht van een ernstig feit en er is sprake van een geschokte rechtsorde. Ook is het onderzoek door de politie en het OM nog in volle gang.

Dood 14-jarig meisje

Het lichaam van het 14-jarig meisje uit Almelo werd zondag 10 januari levenloos aangetroffen bij het Wendelgoor in Almelo. Donderdag 14 januari besliste de rechter-commissaris dat de drie voor 14 dagen in voorlopige hechtenis moesten blijven.

Achter gesloten deuren

De zitting bij de raadkamer gevangenhouding is achter gesloten deuren, waar drie strafrechters oordelen over de voorlopige hechtenis. Na deze 30 dagen kan de gevangenhouding nog met maximaal 60 dagen worden verlengd. De latere zittingen van de minderjarige verdachten zijn ook achter gesloten deuren.

Uitspraken