Laden...

Vrijspraak in 22 jaar oude verkrachtingszaak uit Hengelo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Vrijspraak in 22 jaar oude verkrachtingszaak uit Hengelo
Almelo, 18 december 2020

Een 43-jarige man uit het Brabantse Rijen is vrijgesproken in een 22 jaar oude verkrachtingszaak. De man werd beschuldigd dat hij 1998 in Hengelo een vrouw zou hebben verkracht. Hij overnachtte bij haar thuis en zou haar hebben gedwongen tot seks. De vrouw deed in 2019 aangifte van verkrachting.

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie

Geen steunbewijs

De rechtbank in Almelo spreekt de man vrij omdat het dossier onvoldoende wettig en overtuigend bewijs bevat om de verkrachting te kunnen bewijzen. Zoals vaker in verkrachtingszaken is de verklaring van de aangeefster het voornaamste bewijsmiddel in het dossier. Maar zonder aanvullend steunbewijs is dit onvoldoende om iemand te veroordelen.

Uiterst behoedzaam

In deze zaak, waarin de vrouw 22 jaar geleden zou zijn verkracht, gaat de rechtbank uiterst behoedzaam om met oude getuigenverklaringen. De twee getuigenverklaringen in het dossier zijn, ook in dat licht bekeken, van onvoldoende gewicht om de aangifte van de vrouw te ondersteunen.

De man zelf ontkent het feit. Hij stelt dat juist hij het slachtoffer is en dat zij hem destijds dwong tot seks.

Uitspraken