Laden...

Vrijspraak voor woninginbraak Diepenheim

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Vrijspraak voor woninginbraak Diepenheim
Almelo, 16 november 2021

De politierechter van de rechtbank Overijssel spreekt twee mannen zijn voor een woninginbraak in Diepenheim. De mannen en hun drie medeverdachten zijn wel veroordeeld voor heling. De straffen variëren van een geldboete van 400 euro tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken. Bij de woninginbraak werden onder andere twee televisies, twee Playstations, luxe designerkleding, een paardentrailer en kunstwerken meegenomen.Opzetheling

Drie van de mannen werden veroordeeld voor opzetheling, waaronder de verkoper van spullen afkomstig van de inbraak. Een van de veroordeelden kocht een van de televisies. Hoewel de verkoper hem vertelde dat ‘de televisie niet eerlijk was’, kocht hij de televisie toch. De derde man die werd veroordeeld voor opzetheling kocht de luxe designerkleding die van de diefstal afkomstig was bij een man in Enschede op straat. De politierechter oordeelt dat de man onder deze omstandigheden bewust de kans aanvaarde dat hij gestolen spullen kocht. 

Een koper van onder andere een televisie en twee Playstations en een ‘tussenpersoon’ die de verkoopdeal organiseerde werden veroordeeld voor schuldheling. Hen verwijt de politierechter dat ze aanmerkelijk onvoorzichtig geweest zijn en meer onderzoek hadden moeten doen naar de herkomst van de goederen die zij voorhanden kregen.

Vrijspraak voor inbraak

De officier van justitie eiste tegen de 26-jarige en 30-jarige verdachten celstraffen van respectievelijk 8 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk en 7 maanden onvoorwaardelijk. De straf van de mannen valt lager uit omdat zij zijn vrijgesproken van de inbraak.  Volgens de politierechter zijn er wel ernstige bezwaren, maar leiden de stukken in het dossier niet tot een bewezenverklaring van de inbraak. De strafzaak van een zesde verdachte is aangehouden en wordt begin volgend jaar behandeld.  

Uitspraken