Laden...

Zoon geen verdachte meer in moordzaak Vollenhove

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Zoon geen verdachte meer in moordzaak Vollenhove
Zwolle, 24 juni 2013

De rechtbank Overijssel verklaart de strafzaak tegen een zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove als beëindigd. De man is geen verdachte meer in deze zaak. De zoon diende het verzoek in om niet langer aangemerkt te worden als verdachte. Het Openbaar Ministerie (OM) wees de zoon aan als verdachte voor de moord op zijn ouders in september 2009.

Geen onderzoek meer

De rechtbank oordeelt dat de strafzaak beëindigd moet worden omdat het OM aangeeft op dit moment geen concreet strafvorderlijk onderzoek meer te kunnen doen. Het belang van de zoon om duidelijkheid te krijgen over zijn status van verdachte en zijn vervolging weegt door deze situatie zwaarder dan het algemeen strafvorderlijk belang.

Het OM gaf aan dat de man niet in of uitgesloten kan worden als verdachte, maar dat het alles onderzocht heeft wat op dit moment mogelijk is. De laatste onderzoeken leverden geen belastende informatie op. Ook heeft het OM geen nieuwe concrete onderzoeksvragen meer.

Verzoek niet langer als verdachte

De zoon diende, op grond van artikel 36 van het Wetboek van Strafvordering (Sv), het verzoek in om de zaak tegen hem als geëindigd te verklaren. Dit was de vijfde keer dat de rechtbank zich over dit verzoek boog. Voorgaande keren werd de beslissing op het verzoek aangehouden en kreeg het OM langer de tijd om meer onderzoek te doen. Zie ook de eerdere uitspraken BV7177, BX7750, BY5405 en BZ4988.

Moord op echtpaar in Vollenhove

Een 60-jarige vrouw en haar 63-jarige echtgenoot werden op 10 september 2009 levenloos in hun huis in Vollenhove gevonden. Ze waren door steek- en schotwonden om het leven gekomen.

Artikel 36

Bij de toepassing van artikel 36 Sv staat het belang van een verdachte voorop om duidelijkheid te krijgen rondom de tegen hem begonnen maar nog niet geëindigde vervolging door het OM. Een beschikking van de rechtbank waarin wordt verklaard dat de strafzaak tegen een verdachte is geëindigd verschaft de verdachte in zo'n situatie duidelijkheid en maakt een einde aan een periode van onzekerheid.

Uitspraken