Laden...

Garagehouder mag niet-betalende klant laten gijzelen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Garagehouder mag niet-betalende klant laten gijzelen
Almelo, 03 maart 2021

Een garagehouder uit Enschede mag een man uit Hengelo 3 maanden laten gijzelen om hem te dwingen de auto alsnog af te geven. Dat oordeelt de kortgedingrechter van de rechtbank Overijssel. De rechter is het met de garagehouder eens dat hij geen andere mogelijkheden meer heeft om de Lexus terug te krijgen. Ondertussen vallen de verkeersboetes wel bij de garagehouder op de mat.

Klant van aardbodem verdwenen

Sinds de man de Lexus in goed vertrouwen meekreeg lijkt hij van de aardbodem verdwenen. Hij reageerde niet op het vonnis van de rechtbank in Zutphen, waarin hij werd veroordeeld om de auto in te leveren op straffe van een dwangsom. De man ging ook niet in op het aanbod van de garagehouder om de Lexus te ruilen voor een andere auto. Daarnaast liet de garagehouder een deurwaarder enkele dagen posten in de omgeving waar de man zou zijn, om zo de Lexus te traceren. Ook bij het kort geding in Almelo kwam de man niet opdagen.

Uitspraken