Laden...

Rechter verdeelt rekening afvoer puin purhuis Vriezenveen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Rechter verdeelt rekening afvoer puin purhuis Vriezenveen
Almelo, 10 maart 2021

Een familie uit Vriezenveen moet 20.000 euro meebetalen aan het afvoeren van met pur verontreinigd puin van hun in 2018 gesloopte huis. De rechtbank oordeelt dat het resterende bedrag van ruim 41.000 euro voor rekening komt van de gemeente Twenterand. De gemeente eiste bij de rechter dat de familie alle kosten moest betalen.

Sloop huis na gezondheidsklachten

De familie liet in 2018 hun huis slopen omdat er gezondheidsklachten ontstonden nadat ze in 2013 de woning met pur hadden geïsoleerd. Daarna bleek het een groot probleem om het puin van het ‘purhuis’ af te voeren. Het met pur verontreinigde afval bleef even liggen. In verband met ontstane onrust over mogelijke gezondheidsrisico’s greep de gemeente Twenterand in en liet het puin weghalen. De gemeente eiste dat de familie daar alle kosten voor moet betalen en stelde dat hier afspraken over waren gemaakt.

Gemeente zette familie onder druk

De rechter oordeelt echter dat de familie niet de hele rekening hoeft te betalen. Er was tussen partijen geen afspraak over het afvoeren van het puin. De gemeente handelde destijds te voortvarend door het zo weg te laten halen. Twenterand zette de familie onder druk en bood hen geen ruimte om zelf tot een goedkopere oplossing te komen.
Aan de andere kant zal de familie wel voor een deel moeten meebetalen. Uit het dossier valt op te maken dat de familie met de handen in het haar zat. Doordat de gemeente het puin liet afvoeren is hen toen in ieder geval tijd, moeite en kosten bespaard. Het kan daarom niet zo zijn dat de gemeente voor alle kosten opdraait.

Uitspraken