Laden...

Verhalen vanuit rechtbank Overijssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Stap één in het oplossen van schulden: inzicht

Een jong stel gaat uit elkaar, moeder verhuist naar een particuliere huurwoning. Alles lukt net, financieel. Maar dan verliest zij haar baan en kan ze niet langer de huur betalen. Hulp vragen hoeft niet, ‘want ze vindt vast snel nieuw werk’. Zo kabbelt de situatie door. Tot vandaag. Want vandaag staat moeder voor de rechter, omdat de verhuurder verzoekt om ontruiming. 

De situatie van de moeder uit het voorbeeld komt helaas steeds vaker voor. De gebeurtenissen van de afgelopen tijd hebben meer dan ooit bewezen dat financiële problemen echt iedereen kan overkomen. Sommige mensen kunnen hier op een eigen manier goed mee omgaan; anderen – zoals de moeder uit het voorbeeld – hebben daarbij hulp nodig. Voor die groep kan de Schuldenfunctionaris uitkomst bieden.

 

Geen rechtspreken zonder facilitaire dienst

 

  
Wat er gebeurt in de zittingszaal heeft logischerwijs meestal de aandacht als je het hebt over een rechtbank. Maar minstens zo belangrijk is de Facilitaire Dienst. Want zonder die dienst gaat de deur van het gerechtsgebouw niet open, gaat het licht niet aan en beginnen er geen zittingen.

 Andere verhalen

>Alles uitklappen

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact