Laden...

Persfaciliteiten rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksBezoekinformatie > Persinformatie > Persfaciliteiten rechtbank Rotterdam

Persfaciliteiten rechtbank Rotterdam

De rechtbank Rotterdam biedt journalisten de mogelijkheid om informatie over geplande zittingen wekelijks digitaal te ontvangen.

Het aanvragen van deze digitale service (perslijst) kan met het aanvraagformulier persfaciliteiten (pdf, 580,4 KB). Het ingevulde en ondertekende PDF-formulier kan via e-mail worden verstuurd naar perslijst@rechtspraak.nl

 

Voorwaarden

Aan het gebruik van de digitale lijsten is een aantal voorwaarden verbonden:

  • De lijsten zijn alleen bestemd voor journalisten.
  • De ontvanger van de perslijst maakt informatie uit de perslijst tot het moment dat deze in de openbare zitting aan de orde is gesteld niet openbaar.
  • De digitale perslijst is alleen voor de ontvanger bestemd en wordt door de ontvanger niet doorgezonden of anderszins beschikbaar gesteld aan derden.
  • De ontvanger van de perslijst gebruikt de informatie uit die perslijst alleen voor de uitoefening van zijn of haar beroep als journalist.
  • Bij openbaarmaking van informatie over een zaak of zitting wordt de privacy van alle betrokkenen gerespecteerd. Dat houdt in dat er geen tot een persoon herleidbare gegevens worden gepubliceerd.
     

 

Maken van opnames

Wilt u opnames maken van een zitting of uitspraak? Dan dient u zich uiterlijk voor 13.00 uur op de dag voorafgaand aan de zitting aan te melden bij de unit communicatie.

 

Vragen

Heeft u vragen over deze service of persvoorlichting in het algemeen? Neem dan contact op met de unit communicatie van de rechtbank Rotterdam via telefoonnummer (088) 36 11939.