Laden...

Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Rotterdam

 

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben geen invloed op de doorgang van rechtszaken. Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Contact

Openingstijden

Locatie Rotterdam en Dordrecht: maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur

Telefoon

088 362 60 00

Bezoekadres Rotterdam

Wilhelminaplein 100-125
3072 AK Rotterdam
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Dordrecht

Steegoversloot 36
3311 PP Dordrecht
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam Welkom bij rechtbank Rotterdam.

Nieuws rechtbank Rotterdam  Nieuws rechtbank Rotterdam

 

 

Zittingslijst week 3 (17 t/m 21 januari 2022)Zittingslijst week 3 (17 t/m 21 januari 2022)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Zittingslijst-week-3-17-tm-21-januari-2022.aspxRotterdam13-1-2022 23:00:00<p><span>Zittingen van de rechtbank Rotterdam vinden plaats in Rotterdam en in Dordrecht. Op de zittingsroosters hieronder ziet u per rechtsgebied een weekoverzicht van de zittingen.</span><br></p>
Verdachten in terrorismezaak 'Dumfries' blijven in voorlopige hechtenisVerdachten in terrorismezaak 'Dumfries' blijven in voorlopige hechtenishttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Verdachten-in-terrorismezaak-Dumfries-blijven-in-voorlopige-hechtenis.aspxRotterdam12-1-2022 23:00:00<p><span>De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag in de terrorismezaak ‘Dumfries’ beslist dat de acht verdachten die in deze zaak vastzitten langer in voorlopige hechtenis blijven. De advocaten van de verdachten hebben op de zitting van 6 januari jl. verzocht om de voorlopige hechtenis van de verdachten op te heffen of te schorsen. Deze verzoeken zijn afgewezen.</span><br><br></p>
Op de rol: ‘Dat is echt ongelofelijk laag’Op de rol: ‘Dat is echt ongelofelijk laag’https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Op-de-rol-Dat-is-echt-ongelofelijk-laag.aspxRotterdam11-1-2022 23:00:00Brian* parkeert zijn huurauto voor de Rotterdamse flat en belt aan bij een 91-jarige mevrouw. Hij komt een pakketje brengen. De mevrouw verwacht post, dus achterdochtig is ze niet. Of ze wel even 1 euro voor de bezorging wil betalen – met haar pinpas.<p>Brian (24)* parkeert zijn huurauto voor de Rotterdamse flat en belt aan bij een 91-jarige mevrouw. Hij komt een pakketje brengen. De mevrouw verwacht post, dus achterdochtig is ze niet. Of ze wel even 1 euro voor de bezorging wil betalen – met haar pinpas. Brian haalt een mobiel pinapparaatje tevoorschijn. In werkelijkheid is het gewoon zijn smartphone. Als de mevrouw nu haar pinpas geeft en de code intikt, dan is dat eurootje zo overgemaakt.<br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, neem dan contact op met een medewerker van de Centrale Informatiebalie.

U kunt op alle werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie. De rechtbank kan niet ingaan op uw persoonlijke, juridische vragen.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij het de Centrale Informatiebalie van de locatie Rotterdam en Dordrecht.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.