Laden...

Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Rotterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Rotterdam?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Centrale informatiebalie

Vanaf maandag 25 mei is de centrale informatiebalie van de rechtbank Rotterdam geopend. U kunt de balie weer bezoeken.

Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Indien in uw zaak een mondelinge behandeling zal plaatsvinden, hoort u van de rechtbank of het gerechtshof wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of via een fysieke zitting) deze zal plaatsvinden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 - 362 60 00

Bezoekadres Rotterdam

Wilhelminaplein 100-125
3072 AK Rotterdam
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Dordrecht

Steegoversloot 36
3311 PP Dordrecht
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam Bekijk rechtbank Rotterdam van binnen.

Nieuws rechtbank Rotterdam  Nieuws rechtbank Rotterdam

 

 

Op de rol: 'Ik heb zelf een enkelband voorgesteld'Op de rol: 'Ik heb zelf een enkelband voorgesteld'https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Op-de-rol-Ik-heb-zelf-een-enkelband-voorgesteld.aspxDordrecht 7-7-2020 22:00:00Josje was wel vaker bij hem weggegaan, een week, een paar maanden, maar ze was altijd teruggekomen. Maar begin mei 2019 komt ze niet terug.Josje is van woning in Rotterdam naar een ‘veilig adres’ vertrokken.<p>Josje was wel vaker bij hem weggegaan, een week, een paar maanden, maar ze was altijd teruggekomen. ‘Onze relatie kende pieken en dalen’, zegt Dirk* in het Dordtse gerechtsgebouw tegen de politierechter. Maar begin mei 2019 komt ze niet terug. Josje is van haar woning in Rotterdam naar een ‘veilig adres’ in een buurgemeente vertrokken. Dirk (34) wil weten waarom. </p>
Zeven jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor doodsteken (ex-)vriendinZeven jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor doodsteken (ex-)vriendinhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Zeven-jaar-gevangenisstraf-en-TBS-met-dwangverpleging-voor-doodsteken-ex-vriendin.aspxRotterdam6-7-2020 22:00:00<p><strong>De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 28-jarige verdachte veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor het doodsteken van zijn 25-jarige (ex-)vriendin</strong><strong>. De steekpartij vond plaats </strong><strong>op </strong><strong>16 juli 2019 in haar huis in Vlaardingen. </strong><strong>De vrouw overleed enkele </strong><strong>uren nadat zij neergestoken was aan haar verwondingen</strong><strong>. De verdachte heeft bekend. </strong></p>
Tbs met voorwaarden en vijf jaar celstraf voor dodelijke steekpartij metrostation Capelsebrug Tbs met voorwaarden en vijf jaar celstraf voor dodelijke steekpartij metrostation Capelsebrug https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/TBS-met-voorwaarden-en-vijf-jaar-celstraf-voor-dodelijke-steekpartij-metrostation-Capelsebrug-.aspxRotterdam2-7-2020 22:00:00<p><strong>De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 21-jarige verdachte veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden voor het steken van een 20-jarige man </strong><strong>op metrostation Capelsebrug </strong><strong>op 9 september 2019. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De verdachte heeft bekend. De rechtbank gaat niet mee in het verweer van de verdediging dat de verdachte handelde uit zelfverdediging. </strong></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, neem dan contact op met een medewerker van de Centrale Informatiebalie.

U kunt op alle werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie. De rechtbank kan niet ingaan op uw persoonlijke, juridische vragen.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij het de Centrale Informatiebalie van de locatie Rotterdam en Dordrecht.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.