Pilot Engelstalig procederen verlengd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Pilot Engelstalig procederen verlengd
Rotterdam, 03 juli 2017

Vanaf 1 januari 2016 biedt de rechtbank Rotterdam in bepaalde categorieën zaken de mogelijkheid om de procedure in het Engels te voeren. Deze mogelijkheid blijft langer beschikbaar. Het gaat om zaken op het gebied van het zee- en vervoerrecht of de internationale handelskoop.

De maritieme kamer van de rechtbank Rotterdam is gespecialiseerd in dergelijke zaken, en juist in die zaken zijn vaak internationale partijen betrokken. In zulke zaken kunnen partijen gezamenlijk kiezen voor een Engelstalige behandeling.

De rechtbank Rotterdam heeft besloten om de pilot die Engelstalig procederen mogelijk maakt te verlengen. De maritieme kamer hoopt hiermee nog beter aan te sluiten bij de behoeften van de internationale handel. Kijk hier voor de geldende procesregels (pdf, 211,4 KB) in het Nederlands en in het Engels

Naast de mogelijkheid om Engelstalig te procederen publiceert de maritieme kamer regelmatig Engelstalige samenvattingen van uitspraken. Op die manier kunnen ook juristen van buiten het Nederlandse taalgebied op de hoogte blijven van ontwikkelingen in Rotterdam.

Uitspraken

Meest gelezen berichten