Laden...

Bestuur

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Collegiaal bestuur

Rechtbank Rotterdam wordt geleid door een collegiaal bestuur dat is belast met de algemene leiding, de organisatie en de bedrijfsvoering van de rechtbank. Het bestuur is verantwoordelijk voor het functioneren van de rechterlijke ambtenaren en de gerechtsambtenaren, uitgezonderd de inhoud van de rechterlijke beslissingen en het daarmee samenhangende rechterlijke beleid.

Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een rechterlijk en een niet-rechterlijk lid. De voorzitter van het bestuur is een rechter en draagt de titel van president.

Rechtbank Rotterdam heeft twee hoofdlocaties: Rotterdam en Dordrecht. Het bestuur is gevestigd in Rotterdam.

 

Bestuur rechtbank Rotterdam


Mr. J. Mendlik
Functie:Voorzitter bestuur


Mr. J.J. Willemsen
Functie: Rechterlijk bestuurslid


Drs. P. de Boer
Functie: Niet-rechterlijk bestuurslid

 

 

mr. J. (Julia) Mendlik (1969)

Julia Mendlik is sinds 1 januari 2022 voorzitter (president) van het bestuur van de rechtbank Rotterdam. Na afronding van haar studie Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden in 1994 trad ze in dienst als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in Den Haag, waar ze zich onder meer bezig hield met de ondernemingsrechtpraktijk, arbeidsrecht en contractenrecht. In 1998 stapte ze over naar Unilever, waar ze als Company law advisor onder meer de raad van bestuur adviseerde over corporate governance, vennootschapsrecht en effectenrecht. In 2002 begon ze als rechter in opleiding bij de rechtbank Den Haag, waar ze daarna als civiele rechter en (jeugd)strafrechter werkte. In 2008 werd ze afdelingsvoorzitter bodemzaken in de civiele sector. In 2013 stapte ze over naar de rechtbank Midden-Nederland als rechterlijk bestuurslid en werd ze op 1 april 2016 voorzitter (president) van het gerechtsbestuur. Ze is getrouwd en heeft drie dochters. Mendlik is naast haar werk lid van de raad van advies van het WODC en actief lid van de Lions club Den Haag Residentie.

 

drs. P. (Peter) de Boer (1973)

Peter de Boer is sinds 15 februari 2022 niet-rechterlijk bestuurslid van rechtbank Rotterdam. Na afronding van de Koninklijke Militaire Academie in Breda in 1995 bekleedde hij verschillende functies bij de luchtmacht. Daarbij werd hij meermalen uitgezonden naar missies in Europa, Afrika en Azië. In 2014 werd hij commandant van vliegbasis Woensdrecht, waar hij onder meer integraal verantwoordelijk was voor de vliegbasis en de opleiding van nieuwe luchtmachtmilitairen. Daarna heeft hij zich als strategisch adviseur op het Ministerie van Defensie beziggehouden met cyberoperaties, nationale veiligheid en inlichtingen. Hij heeft politicologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 

mr. J.J. (Jennifer) Willemsen (1969)

Jennifer Willemsen is sinds 1 juli 2020 rechterlijk bestuurslid van de rechtbank Rotterdam. Zij is afgestudeerd in 1993 en startte datzelfde jaar haar loopbaan in de advocatuur bij NautaDutilh in Rotterdam. Daar werkte zij tot 2006 als advocaat en partner arbeidsrecht en aansluitend gedurende 5 jaar als advocaat en partner bij Schipper Noordam eveneens te Rotterdam. Jennifer Willemsen werkte daarnaast vanaf 2009 als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Den Haag en was van 2009 tot 2016 werkzaam als mediator. Zij maakte in 2011 de overstap naar de rechtbank Den Haag, team kanton, en zij is sinds 2015 verbonden aan de rechtbank Rotterdam waar zij achtereenvolgens teamvoorzitter kanton en teamvoorzitter handel en haven was. Jennifer Willemsen was landelijk actief als voorzitter van de werkgroep visiedocument rechtspraak en schulden en initiatiefnemer van het project de Rotterdamse regelrechter. Tot 1 juli 2020 was zij voorzitter van het landelijk vakinhoudelijk overleg civiel, kanton en toezicht.