Laden...

Welkom bij gerechtsgebouw Dordrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Rotterdam > Welkom bij gerechtsgebouw Dordrecht

Wat kunt u bij uw bezoek aan rechtbank Rotterdam, locatie Dordrecht verwachten?

  • Meteen nadat u bent binnengekomen, bevindt zich aan de rechterkant de portiersloge, waar u zich moet melden. De portier kan u vragen om uw legitimatiebewijs te tonen.
  • Hierna gaat u door naar de veiligheidscontrole links van de portiersloge. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels. Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Na de controle kunt u rechtdoor, door een klapdeur. U komt in een hal waar op 10 meter rechts voor u de Centrale Informatiebalie is. Bij de Centrale Informatiebalie kunt u terecht voor bijvoorbeeld een apostille, het afgeven van documenten of het instellen van hoger beroep. De medewerkers van de Centrale Informatiebalie kunnen u ook vertellen bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn.
  • Bij de zittingszalen moet u zich voor aanvang van de zitting melden bij de bodebalie. De bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.