Laden...

Welkom bij rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Rotterdam > Welkom bij rechtbank Rotterdam


Wat kunt u bij uw bezoek aan rechtbank Rotterdam verwachten? 

  • Bij binnenkomst meldt u zich bij de receptie. De receptionist kan u vragen om uw legitimatiebewijs te tonen.
  • Hierna gaat u door naar de veiligheidscontrole. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels. Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Na de controle moet u zich melden bij één van de bodebalies. De bode vertelt u bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn.
  • Nadat u bij de bodebalie bent doorverwezen, kunt u plaatsnemen in de wachtruimte bij de juiste zaal. De bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.