Laden...

Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Zeeland-West-Brabant
 
 
 

 

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank?

 

Contact met de rechtbank

Rechtbank Zeeland-West-Brabant behandelt met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Om de anderhalve meter afstand voldoende te kunnen bewaren, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen/ uitgenodigd voor de zitting toegang tot de rechtbank. Publiek is nog niet welkom. Bij openbare zittingen worden journalisten toegelaten om de openbaarheid van de rechtspraak te waarborgen.

Centrale balie

De werkzaamheden van de centrale balie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail.  U kunt de balie niet bezoeken.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Rechtbank Zeeland-West-Brabant behandelt met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten.Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Civiel recht telefonisch

8.30 - 17.00 uur

Familie- en jeugdrecht
telefonisch

Bereikbaar tussen 8.30 uur en 12.30 uur. Van 12.30 uur tot 17.00 uur uitsluitend bereikbaar voor spoedeisende zaken.

Civiel recht
Curatele, Bewind en Mentorschap

8.30 -12.30 uur

Insolventies telefonisch

8.30 - 17.00 uur
en op dinsdag van 16.00 - 17.00 uur voor faillissementsuitspraken

Algemeen telefoonnummer

088 361 60 00

Bezoek

adres Breda

Stationslaan 10 
4815 GW Breda

Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Middelburg

Kousteensedijk 2
4331 JE Middelburg
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Tilburg
In verband met de uitbraak van het coronavirus is de rechtbank van Tilburg gesloten.

Bezoekadres Bergen op Zoom
In verband met de uitbraak van het coronavirus is de rechtbank van Bergen op Zoom gesloten.

Nieuws rechtbank Zeeland-West-Brabant  Nieuws rechtbank Zeeland-West-Brabant

 

 

Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Tilburg verhuist naar PiuspleinRechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Tilburg verhuist naar Piuspleinhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Rechtbank-ZWB-locatie-Tilburg-verhuist-naar-Piusplein.aspxTilburg19-5-2020 22:00:00<p>Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Tilburg, gaat verhuizen naar Piusplein 50. Om financiële- en beveiligingsredenen is ervoor gekozen een kleiner pand te betrekken. Op 6 juli 2020 wordt het pand door de rechtbank in gebruik genomen. </p>
Rechtbank Zeeland-West-Brabant 'coronaproof'Rechtbank Zeeland-West-Brabant 'coronaproof'https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant-coronaproof.aspxBreda, Middelburg7-5-2020 22:00:00<p><br>De rechtbanklocaties in Breda en Middelburg gaan vanaf 11 mei gefaseerd weer zaken behandelen waarbij partijen fysiek aanwezig moeten zijn. Verschillende aanpassingen in de gerechtsgebouwen, zoals plexiglas en looproutes, maken dit mogelijk. Uiteraard alleen indien partijen RIVM-klachtenvrij zijn en niet behoren tot een risicogroep. Zittingen waarbij lijfelijke aanwezigheid niet nodig is, worden nog zoveel mogelijk schriftelijk, via beeldverbindingen of telehoren afgedaan. </p>
Rechtbank Zeeland-West-Brabant publiceert extern jaarbericht 2019Rechtbank Zeeland-West-Brabant publiceert extern jaarbericht 2019https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant-publiceert-extern-jaarbericht-2019.aspxBreda, Middelburg28-4-2020 22:00:00<p>Rechtbank Zeeland-West-Brabant behandelde in 2019 in totaal 107.800 zaken. Maar er gebeurde meer. Veel groepen bezochten de verschillende locaties van de rechtbank. Er kwamen initiatieven zoals gesprekken over een mogelijke buurtrechter in Roosendaal en de schuldenpilot in Tilburg. De rechtbank blikt hierop terug in haar externe jaarbericht.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.