Laden...

Samen werken aan snellere uitspraken in belastingzaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Samen werken aan snellere uitspraken in belastingzaken
Breda, 23 december 2020

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, de rechtbank Zeeland-West-Brabant en het gerechtshof Den Haag slaan de handen ineen om de doorlooptijden in belastingzaken te verkorten. Vanaf 1 januari 2021 detacheert het gerechtshof ’s-Hertogenbosch ten minste voor een periode van 1 jaar 4 raadsheren naar de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Een eventueel hoger beroep in de door hen besliste zaken wordt behandeld door raadsheren van het gerechtshof Den Haag. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een enorme voorraad aan belastingzaken die op deze manier kan worden verkleind.

Belastingzaken

Belastingzaken vallen onder het bestuursrecht. Als je bezwaar maakt tegen je belastingaanslag of -boete en dat bezwaar is afgewezen, dan kun je daartegen in beroep gaan bij de rechtbank. Als je het niet eens bent met de uitspraak van de rechtbank, kun je hoger beroep instellen bij het gerechtshof. Lees hier meer over het belastingrecht.

Uitspraken