Laden...

Werk- en rechtsgebied rechtbank Zeeland-West-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Zeeland-West-Brabant > Werk- en rechtsgebied

Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Rechtbank Zeeland-West-Brabant is bevoegd om in het arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij (bijvoorbeeld de veroordeelde of het Openbaar Ministerie (om.nl)) in hoger beroep gaan bij gerechtshof 's-Hertogenbosch.

 

 

Arrondissement Zeeland-West-Brabant

Het arrondissement van de rechtbank Zeeland-West-Brabant is verdeeld in 4 zittingsplaatsen (Bergen op Zoom, Breda, Middelburg en Tilburg). Als u wilt weten bij welke zittingslocatie u terecht kunt voor uw civiele- of kantonzaak, zie dit document (pdf, 184,3 KB).

Voor de in bijlage 1 en 2 van dit document vermelde gemeenten geldt voor de overige rechtsgebieden in principe dat de Brabantse gemeenten vallen onder locatie Breda en de Zeeuwse onder locatie Middelburg. Voor een gedetailleerd overzicht van de zittingslocaties voor de overige rechtsgebieden, zie het zaaksverdelingsreglement (officielebekendmakingen.nl) van de rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Hoger beroep

Hoger beroepzaken binnen dit gebied worden behandeld door gerechtshof 's-Hertogenbosch, de Centrale Raad van Beroep (socialezekerheids- en ambtenarenzaken) of de Raad van State (overige zaken op het gebied van bestuursrecht, met uitzondering van belastingzaken).

 

 

Rechtsgebieden

Locaties

  • Breda
  • Middelburg
  • Bergen op Zoom (kantonzaken)
  • Tilburg (kantonzaken)