Laden...

Locatie Middelburg gerechtsgebouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > locatie Middelburg > Locatie Middelburg gerechtsgebouwWelkom bij rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Middelburg

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Middelburg kunt verwachten.

  • Als u het gebouw via de draaideuren bent binnengekomen, komt u direct terecht bij de veiligheidscontrole. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels.
    Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Na de controle meldt u zich aan de rechterkant bij de portiersloge. Op verzoek dient u een legitimatiebewijs te kunnen tonen.
  • U komt vervolgens in een hal, waar u aan de linkerkant de centrale informatiebalie treft. Hier kunt u terecht voor informatie, het afgeven van stukken en voor enkele administratieve zaken, zoals legaliseren en hoger beroep.
  • Loopt u na de centrale informatiebalie verder de hal in, dan vindt u aan de linkerkant een koffieautomaat, waar u gratis koffie en thee kunt krijgen.
  • Rechts van de ruimte met de koffieautomaat zijn een trap en een lift naar de eerste verdieping. Hier vindt u de bodebalie en de zittingszalen en zittingsruimten.
  • Meteen na de trap vindt u aan de rechterkant de bodebalie. Als u de lift heeft genomen, moet u meteen naar rechts en dan vindt u de bodebalie na zeven meter. De bodes kunnen u vertellen bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn. Nadat u bent doorverwezen, kunt u plaatsnemen in de wachtruimte bij de juiste zaal. De bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.
  • Aan de linkerkant na de trap, tussen de daar aanwezige zittingszalen, zijn de toiletten. Naast dames- en herentoiletten zijn er ook toiletten voor mindervaliden aanwezig.