Laden...

Week van de Rechtspraak 2022

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Rechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak

‘In gesprek met de rechter’

Van maandag 14 t/m vrijdag 18 november vond de Week van de Rechtspraak 2022 plaats. Het thema was ‘In gesprek met de rechter’.

Dit jaar was de speciale week gericht op jongeren uit groep 8 tot ongeveer 16 jaar oud. Er waren allerlei mogelijkheden om met de rechter, of andere medewerkers binnen de Rechtspraak, in gesprek te gaan.

Wat is de Week van de Rechtspraak?

Jaarlijks organiseren rechtbanken en gerechtshoven in een speciale week één of meerdere activiteiten voor het publiek.

Op deze pagina lees je alle informatie over #WvdR22.

Rechter Robin

 

 

Dit is ‘rechter Robin’. Rechter Robin nam bezoekers tijdens de WvdR22 mee langs allerlei activiteiten, zoals Facebook live sessies met verschillende rechters en de Rechtspraak Quiz op Instagram.

Volg de Rechtspraak Reporters

de Rechtspraak Reporters  

De Rechtspraak Reporters (derechtspraakreporters.nl) is een diverse groep jongeren die via blogs en vlogs verslag doen over van alles wat met de Rechtspraak te maken heeft.

Zij geven hun mening over het recht, rechtszaken en andere rechtsfeiten. Ze nemen een kijkje achter de schermen, wonen rechtszaken bij en interviewen allerlei medewerkers. Ook vertellen ze je wat hen opvalt in het nieuws.

Hun blogs en vlogs over de Week van de Rechtspraak 2022 vind je via #WvdR22 op hun sociale-mediapagina’s derechtspraakreporters.nl, of via de gezamenlijke Facebook- en Instagram-pagina’s.

 

 

 

Essaywedstrijd 'De rechter in de samenleving'Essaywedstrijd 'De rechter in de samenleving'https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Essaywedstrijd-De-rechter-in-de-samenleving.aspx<p><span>Het gerechtshof Den Haag organiseert voor de tweede maal een essaywedstrijd voor studenten. Dit jaar is het thema ‘De rechter in de samenleving’. De rechter moet onafhankelijk zijn, maar maakt ook onderdeel uit van de samenleving en moet weten wat er in de maatschappij speelt om zijn of haar werk goed te doen. Stof voor een goed verhaal.</span><br></p>
Open dag rechtbank Overijssel 2022Open dag rechtbank Overijssel 2022https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/Open-dag-rechtbank-Overijssel-2022.aspx<p><span>Ben jij benieuwd hoe het eraan toe gaat in de rechtbank? Wil je weten hoe een rechter tot zijn vonnis komt? Of wil je eens een kijkje nemen in het cellencomplex of de arrestantenbus? Kom dan naar de open dag van de rechtbank Overijssel in Zwolle op zaterdag 19 november.</span><br></p>
Kom naar de Studentendag van de Centrale Raad van Beroep op 17 november 2022Kom naar de Studentendag van de Centrale Raad van Beroep op 17 november 2022https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Centrale-Raad-van-beroep/Nieuws/Paginas/Kom-naar-de-Studentendag-van-de-Centrale-Raad-van-Beroep-op-17-november-2022.aspx<p>Wil je een kijkje nemen achter de schermen bij de hoogste bestuursrechter in het sociaal zekerheidsrecht en het sociaal domein? En ben jij derdejaars bachelor- of masterstudent Rechtsgeleerdheid? Kom dan naar de Studentendag van de <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Centrale-Raad-van-beroep">Centrale Raad van Beroep</a> (CRvB) op donderdag 17 november in Utrecht.<br></p>

Meer nieuws over de Week van de Rechtspraak

 


Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.