Laden...

Insolventierecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Veilig Mailen met de Rechtspraak

Vanaf 1 februari 2022 is er geen faxverkeer meer mogelijk met de Rechtspraak. Via Veilig Mailen stuurt en ontvangt u veilig persoonlijke en vertrouwelijke gegevens.

Digitale indiening en publicatie insolventieverslagen

Mijn Rechtspraak - Toezicht

Bent u curator in een faillissement en werkt u voor dat faillissement met Mijn Rechtspraak – Toezicht? Dan dient u het voortgangsverslag via Mijn Rechtspraak in. Het verslag wordt automatisch gepubliceerd in het Centraal Insolventieregister (CIR).

Controleert u goed het voortgangsverslag voordat u kiest voor ‘Publiceren’. Het verslag wordt dan namelijk direct gepubliceerd in het CIR. U kunt eerder aangeleverde informatie aanvullen of wijzigen door een nieuw voortgangsverslag in te dienen. Alle eerder ingediende voortgangsverslagen blijven echter in het CIR zichtbaar.

 

Surseances van betaling

Periodieke verslagen in surseances van betaling rechtspersonen dient u digitaal in voor publicatie in het CIR.

 

Recofa-richtlijnen

Recofa-richtlijnen bevatten regels voor de verdere behandeling van schuldsaneringsregelingen. De richtlijnen zijn ontwikkeld door de Recofa, in samenspraak met de Raad voor Rechtsbijstand te ’s-Hertogenbosch.

 

Europese insolventieverordening

Insolventiezaken waarbij verschillende landen betrokken zijn, kunnen worden opgelost op grond van het EU-recht. Zie hiervoor de Europese Insolventieverordening.

 

De reglementen, procedures en formulieren zijn landelijk. De gerechten kunnen zelf aanvullende/afwijkende procedures en regelingen hebben. Bekijk daarom ook altijd de regels en procedures van het gerecht waar de zaak dient.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
InstagramInstagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.