Laden...

Veilig Mailen met de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Veilig Mailen met de Rechtspraak

Goed om te weten

  • Communiceert u al digitaal met de Rechtspraak, bijvoorbeeld via Mijn Rechtspraak, Mijn Strafdossier of Mijn Bewind? Dan stuurt u documenten en berichten via die veilige manier. 
  • Verstuurt u een processtuk dat u volgens de wet moet ondertekenen? Lees dan in het procesreglement of u het document per post moet nasturen of aan welke andere voorwaarden dit moet voldoen. 
  • Wilt u advies over het gebruik van Veilig Mailen? Neem dan contact op met uw IT-dienstverlener of -adviseur. 
  • Wilt u niet mailen? U kunt documenten en dossierstukken ook opsturen of afgeven bij de informatiebalie van de rechtbank, het hof of college. 

 

Verstuurt u regelmatig vertrouwelijke gegevens? 

Voor het regelmatig versturen van processtukken en andere vertrouwelijke gegevens naar de Rechtspraak werkt Veilig Mailen met een abonnement efficiënt en gebruikersvriendelijk. U kiest zelf een aanbieder van Veilig Mailen. Deze aanbieders voldoen aan de eisen van de Rechtspraak en zijn technisch gekoppeld: 

Heeft u al een abonnement? Ga dan naar de pagina met e-mailadressen voor Veilig Mailen. Zoek eerst de rechtbank, het hof of college waarmee u wilt mailen, daarna om welk soort rechtszaak het gaat. 

 

Verstuurt u af en toe vertrouwelijke gegevens? 

U kunt zonder abonnement, kosteloos een Veilig Mailcontact starten via deze website (Rechtspraak.nl). Het werkt als volgt. 

  • Ga naar de pagina met e-mailadressen voor Veilig Mailen
  • Klik op de rechtbank, het hof of college waarmee u wilt mailen. 
  • Zoek de soort rechtszaak waarover u wilt mailen. 
  • Klik onder het kopje ‘Start veilig mailcontact’ op de link. 
  • Vul in het scherm uw naam en e-mailadres in en klik op ‘Uitwisseling starten’ (u hoeft geen mailadres van de ontvanger in te voeren). 
  • U ontvangt per mail een code (bewaar de code goed!). Volg de 3 stappen in de mail. Daarna krijgt u toegang tot het Veilig Mailen-platform van de Rechtspraak. U kunt dan berichten en bijlagen in pdf versturen en mails beantwoorden. 
Wilt u over meer dan één rechtszaak mailen, start dan per zaak een Veilig Mailcontact.

 

Privacy

Persoonsgegevens zijn noodzakelijk om een correcte gerechtelijke procedure te voeren. De Rechtspraak gebruikt deze gegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn afgegeven.

 


Vraag en antwoord

Mag ik een reguliere mail sturen aan de Rechtspraak?

Voor het versturen van vertrouwelijke gegevens gebruikt u altijd Veilig Mailen. In andere gevallen, kunt u een reguliere mail sturen.

Heb ik een abonnement nodig om veilig te mailen met de Rechtspraak?

Nee, dat hoeft niet. U kunt via een directe link vanaf deze website zelf een veilig mailcontact starten met de Rechtspraak. U gaat naar de contactpagina en kiest eerst de rechtbank, hof of college waarmee u veilig wilt mailen. Daarna kiest u de soort zaak. Klik op bijbehorende link die eindigt op (Zivver.com) en volg de stappen. U hoeft geen mailadres in te vullen.

Het lukt niet om een veilige mail van de Rechtspraak te beantwoorden. Wat moet ik doen?

U kunt contact opnemen met het Rechtspraak Servicecentrum.

  

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:


volg ons op instagramInstagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Lees meer over contact via WhatsApp