Week van de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Rechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak

Week van de Rechtspraak

Rechtspraak niets voor jongeren? Vergeet het maar. Jaarlijks krijgen tienduizenden minderjarigen te maken met de rechter. Soms als verdachte, maar veel vaker door omstandigheden waar ze niets aan kunnen doen. Bijvoorbeeld doordat hun ouders gaan scheiden.
De jaarlijks georganiseerde Week van de Rechtspraak staat deze keer (25 tot en met 30 september) in het teken van jongeren en rechtspraak. Tijdens die week gaan rechters op allerlei manieren met jongeren in gesprek, zowel online als offline. Normaal spreek je natuurlijk niet zo snel een rechter in het echt maar deze week kan dat wel, overal in Nederland!
Rechters bezoeken scholen en geven gastlessen. Ze gaan met scholieren in gesprek, doen interactieve spellen en spelen samen fictieve rechtszaken na. Op zaterdag 30 september houden rechtbanken in Utrecht, Lelystad, Almelo en Middelburg en het gerechtshof in Amsterdam open dag. Kom langs, je bent van harte welkom!
Maar je kunt de rechters ook online spreken, tijdens de Facebook Livestream. In de Week van de Rechtspraak zit elke werkdag om 10 en 11 uur een rechter klaar om live vragen te beantwoorden. Die kan je ook zelf stellen, via het speciale WhatsApp telefoonnummer (verkrijgbaar na aanmelding met je klas via weekvoorderechtspraak.rvdr@rechtspraak.nl).
Via dit mailadres kunnen ook docenten, schoolleiders, leerlingen en iedereen die interesse heeft meer informatie opvragen. Hieronder kun je per rechtbank en gerechtshof bekijken welke activiteiten in jouw buurt worden georganiseerd.

 

Week van de Rechtspraak - 25 tot en met 30 september 2017

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum