De zaak Anne Faber

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > De zaak Anne Faber

Stand van zaken

Foto van politielint bij vindplaats Anne Faber [Foto: Hollandse Hoogte]

Op dinsdag 17 juli werd verdachte Michael P. door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van Anne Faber. In het hoger beroep op 5 juli 2019 veroordeelde ook het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden hem tot deze straf.

Procedure

  1. Hoger beroep Genomen stap
  2. Regiezitting Genomen stap
  3. Inhoudelijke behandeling gerechtshof Genomen stap
  4. Uitspraak gerechtshof Genomen stap

 

Laatste nieuws

Ook in hoger beroep 28 jaar cel en TBS voor Michael P.

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden veroordeelt Michael P. in hoger beroep tot een gevangenisstraf van 28 jaar en TBS met dwangverpleging onder meer voor het verkrachten en doden van Anne Faber. Op 29 september 2017 verdween Anne Faber tijdens een fietstocht en bijna twee weken later werd zij gevonden in het bos. Zij bleek te zijn verkracht, gedood en begraven door verdachte.
 

 

Ontwikkelingen

DatumOmschrijvingUitspraken en nieuws
05-07-2019Ook in hoger beroep 28 jaar cel en TBS voor Michael P.
14-05-2019Inhoudelijke behandeling hoger beroep zaak Michael P.
13-12-2018Tussenarrest over de onderzoekswensen hoger beroep in deze zaak.
31-07-2018De advocaat van de verdachte dient hoger beroep in bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
17-07-2018De rechtbank veroordeelt de verdachte tot 28 jaar en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van Anne Faber.
11/12-06-2018De inhoudelijke behandeling van de zaak.
23-03-2018Vandaag was de regiezitting in de zaak Anne Faber. De rechtbank heeft bepaald dat de 27-jarige verdachte vast blijft zitten. Ook zijn er onderzoekswensen besproken.
14-03-2018Op vrijdag 23 maart om 9.00 uur vindt een regiezitting plaats in de zaak Anne Faber. Een 27-jarige man uit Den Dolder wordt verdacht van moord, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting.
10-01-2018Vandaag was de eerste pro-formazitting in het onderzoek naar de dood van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. Een 27-jarige man uit Den Dolder wordt verdacht van moord, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting.
02-01-2018Op woensdag 10 januari om 10.00 uur vindt de eerste pro-formazitting plaats in de zaak tegen een 27-jarige man uit Zeewolde die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber.
19-10-2017De 27-jarige man uit Zeewolde die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber blijft 90 dagen langer vastzitten.
12-10-2017De 27-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber blijft 14 dagen langer vastzitten.

 

Procesdeelnemers

 
 

Gerechtshof

De volgende raadsheren behandelen deze zaak:

 • mw. mr. G. Mintjes
 • dhr. mr. B.J.J. Melssen
 • mw. mr. A.B.A.P.M. Ficq 

Openbaar Ministerie

Deze advocaat-generaal behandelt deze zaak:

 • dhr. mr. J.W.M. Grimbergen

 

Verdediging

De advocaat van de verdachte is dhr. mr. D.C. Dorrestein.


Zitting bijwonen

Voorgevel van de rechtbank Midden-Nedeland in Utrecht Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Zittingen in een strafzaak zijn meestal openbaar. U kunt als belangstellende een zitting bezoeken. De rechtszaak vindt plaats bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Arnhem.

Er is beperkte ruimte in de zittingszaal, daarom laat de rechtbank publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd. Om de rechtbank binnen te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

 

Persvoorlichting gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 
 

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Telefoon: (088) 361 42 37
E-mail: communicatie.hof-arle@rechtspraak.nl

 

Landelijke Persrichtlijn 2013

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

 

 

 

 

Overig nieuws over deze zaak - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Overig nieuws over deze zaak