Laden...

Wat is Mijn Bewind?

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Bewind > Mijn Bewind

Mijn Bewind: digitale verslagen, machtigingsverzoeken en communicatie met de rechtbank

De rechtbank Den Haag (kanton Leiden-Gouda), rechtbank Oost-Brabant, rechtbank Overijssel en rechtbank Zeeland-West-Brabant bieden particuliere bewindvoerders de mogelijkheid om via Mijn Bewind verschillende bewindszaken digitaal te regelen.

Wat is Mijn Bewind?

Wat is Mijn Bewind?

Mijn Bewind is een afgeschermde, beveiligde omgeving waarin bewindvoerders digitaal informatie uitwisselen met de rechtbank. Denk bijvoorbeeld aan verslagen zoals de boedelbeschrijving en de jaarlijkse rekening en verantwoording, en aan verzoeken voor toestemming voor een grote aan- of verkoop (machtigingsverzoeken).

Welke voordelen biedt Mijn Bewind?

  • Het dossier van de betrokkene op één plek digitaal beschikbaar
  • Geen papieren post meer en geen printer nodig
  • Directe verzending en ontvangst van verslagen en andere correspondentie
  • Actuele status van uw ingediende documenten

De rechtbank stuurt de bewindvoerder per e-mail bericht als er vragen digitaal klaarstaan om te beantwoorden en als de rechtbank iets heeft toegevoegd of gewijzigd aan het dossier.

 

Heeft u interesse in Mijn Bewind?

Bent u een particuliere bewindvoerder en is uw dossier in behandeling bij de rechtbank Den Haag (kanton Leiden-Gouda), rechtbank Oost-Brabant, rechtbank Overijssel en rechtbank Zeeland-West-Brabant? Dan kunt u hier uw interesse voor Mijn Bewind doorgeven.

 

Wat heeft u nodig?

U kunt inloggen in Mijn Bewind met:

  • uw eigen DigiD (niet die van de betrokkene); vraag deze op tijd aan via de website van DigiD.
  • een computer, laptop of tablet
  • een actuele browser, zoals Google Chrome, Edge, Firefox of Safari
  • uw e-mailadres

 

Heeft u uw interesse doorgegeven?

De rechtbank streeft ernaar u binnen 2 weken hierna een e-mailbericht te sturen. Er zijn twee mogelijkheden:

 

U krijgt toegang tot Mijn Bewind

  • De rechtbank stuurt u bericht zodra het digitale dossier van de betrokkene voor u klaarstaat in Mijn Bewind. Vanaf dat moment kunt u inloggen in Mijn Bewind met uw DigiD en er uw verslagen en machtigingsverzoeken indienen.
  • Op een aantal momenten ontvangt u een uitnodiging om uw ervaringen met Mijn Bewind met de rechtbank te delen. U bent straks namelijk een van de eerste gebruikers, dus wij horen graag wat voor u goed werkt en wat beter kan.

U krijgt het bericht dat u op een later moment toegang krijgt tot Mijn Bewind

Er zijn situaties waarin het gebruik van Mijn Bewind nog niet mogelijk is. Bij de veelgestelde vragen ziet u voorbeelden hiervan. Komt u nog niet in aanmerking, dan informeert de rechtbank u over de reden ervan. U krijgt op een later moment een bericht wanneer u wel kunt deelnemen. Tot die tijd kunt u bewind voeren op de huidige wijze (per post).

 

 

Juridisch advies

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Hulp bij het opstellen van de stukken of bijstand tijdens de zitting? Een advocaat is in deze procedure niet verplicht, maar u kunt altijd een advocaat of andere juridisch adviseur inschakelen.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Lees meer over contact via WhatsApp