Laden...

Rekening en verantwoording

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Rekening en verantwoording

Rekening en verantwoording voor bewindvoerders en curatoren

Een rekening en verantwoording is een overzicht van het inkomen, de uitgaven, bezittingen, vorderingen en schulden van de betrokkene in het voorafgaande jaar. Dit stuurt u als bewindvoerder of curator jaarlijks naar de kantonrechter, tenzij de kantonrechter anders beslist.

De Checklist Rekening en verantwoording kan u helpen bij het verzamelen van de gegevens die u moet invullen in de rekening en verantwoording. 

Is de betrokkene in staat de rekening en verantwoording te beoordelen? Vraag hem deze te controleren en bij goedkeuring een handtekening te zetten. Is er een tweede bewindvoerder of curator, dan moet ook hij de rekening en verantwoording ondertekenen.

Rekening en verantwoording maken en indienen


Particuliere curator of bewindvoerder

Als particuliere curator of bewindvoerder kunt u de rekening en verantwoording op 2 manieren maken en indienen:

  • digitaal via Mijn CBM als u daarvan gebruik maakt (log in met uw eigen DigiD, niet met de DigiD van de persoon voor wie u curator of bewindvoerder bent), of
  • per post: download het pdf-formulier Rekening en verantwoording (pdf, 506,7 KB) en sla het op uw computer op, vul het in, print en onderteken het, en stuur het met de bijlagen naar de rechtbank die toezicht houdt op de curatele of het bewind (of geef het af bij de informatiebalie).

Wilt u digitaal werken en heeft u nog geen toegang? U kunt zich aanmelden voor Mijn CBM.

Professionele curator of bewindvoerder

Als professionele bewindvoerder kunt u verslagen en verzoeken op 2 manieren maken en indienen:

  • digitaal, of
  • per post zoals hierboven beschreven voor de particuliere curator of bewindvoerder.

Stoppen?

Stopt het bewind of de curatele, stopt u als bewindvoerder of curator of is de betrokkene overleden? Dan maakt u een eindrekening en verantwoording.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

Lees meer over contact via WhatsApp

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact