Laden...

Fortisschikking: mondelinge behandeling over vergoedingen aan belangenorganisaties

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Fortisschikking: mondelinge behandeling over vergoedingen aan belangenorganisaties
Amsterdam, 07 februari 2018

Op 12 december 2017 hebben Ageas en de belangenorganisaties (VEB, Deminor, FortisEffect en SICAF) een aangepaste schikkingsovereenkomst ingediend. Op 16 maart 2018 zal een mondelinge behandeling plaatsvinden die alleen betrekking heeft op de vergoedingen die door Ageas aan belangenorganisaties ter beschikking worden gesteld. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam op 5 februari 2018 bepaald in een (2e) tussenuitspraak ECLI:NL:GHAMS:2018:368

Waarborging van de belangen

In de (1e) tussenuitspraak van 16 juni 2017 heeft het gerechtshof op basis van de toen verstrekte gegevens aangenomen dat de belangen van de aandeelhouders, voor wie de verbindendverklaring wordt verzocht, onvoldoende waren gewaarborgd. Dit onder andere vanwege de vergoedingen die de belangenorganisaties van Ageas krijgen als de schikkingsovereenkomst verbindend wordt verklaard. De schikkingsovereenkomst is aangepast. De vergoedingen voor de belangenorganisaties zijn niet veranderd. Het gerechtshof heeft de belangenorganisaties tot 6 maart 2018 in de gelegenheid gesteld informatie te geven over de kosten en de vergoedingen die op het WCAM-verzoek betrekking hebben.

Gelegenheid voor inlichtingen door belanghebbenden en derden

Het gerechtshof wil graag met partijen in debat over de verschillende verdienmodellen die in de markt door belangenorganisaties worden gebruikt en/of die gangbaar zijn. En over de vergoedingen en winstopslagen die gebruikelijk zijn. Op 16 maart 2018 vindt een mondelinge behandeling plaats die alleen over dit onderwerp zal gaan. Het hof nodigt ook belanghebbenden en derden uit om over dit onderwerp schriftelijke opmerkingen te maken en inlichtingen te verstrekken. Schriftelijke opmerkingen kunnen tot uiterlijk 6 maart 2018 worden gestuurd naar: wcam.hof-amsterdam@rechtspraak.nl.

Meer informatie over de WCAM-procedure in de Ageas-zaak is te vinden in het dossier onder bekende rechtszaken op Rechtspraak.nl.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie en persvoorlichting van het gerechtshof Amsterdam, telefoon 088 361 3609 of via bovenvermeld e-mailadres.

Uitspraken