Laden...

Gerechtshof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Amsterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Amsterdam?

 

Contact met het gerechtshof

Het Paleis van Justitie van het gerechtshof Amsterdam is beperkt toegankelijk. Het is op dit moment nog niet mogelijk voor publiek om zittingen bij te wonen. Voor journalisten geldt dat er plek is voor 3 verslaggevers bij een zitting. Als het in de zaal mogelijk is om veilig meer journalisten toe te laten, is daar ruimte voor.

Centrale balie

De werkzaamheden van de centrale balie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. U kunt de balie niet bezoeken.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 1 juni 2020 behandelt het gerechtshof Amsterdam in beginsel weer alle zaken. Het gaat daarbij om alle rechtsgebieden: strafrecht, familie- en jeugdrecht, handelsrecht en belastingrecht. De zittingen van de Ondernemingskamer en de Netherlands Commercial Court& gingen al sinds april weer door. In het specifieke geval dat een bepaalde zaak toch géén doorgang vindt, worden partijen daarover apart geïnformeerd. Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

 

Bezoekadres

Openingstijden

Het gerechtshof is tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 361 11 10

Bezoekadres

IJdok 20
1013 MM Amsterdam
Route via Google Maps (google.nl)

Nieuws gerechtshof Amsterdam  Nieuws gerechtshof Amsterdam

 

 

Beslissingen op onderzoekswensen in zaak Holleeder Beslissingen op onderzoekswensen in zaak Holleeder https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Beslissingen-op-onderzoekswensen-in-zaak-Holleeder-.aspxAmsterdam7-7-2020 22:00:00Beslissingen op onderzoekswensen in zaak Holleeder (zaak Vandros)<p><br>Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag beslissingen genomen op verschillende verzoeken van de verdediging in de megazaak Vandros. </p>
Agenda Ondernemingskamer 9 juli 2020Agenda Ondernemingskamer 9 juli 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Agenda-Ondernemingskamer-9-juli-2020.aspxAmsterdam6-7-2020 22:00:00Agenda Ondernemingskamer 9 juli 2020<p>Op donderdag 9 juli 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:</p>
Agenda Ondernemingskamer 16 juli 2020Agenda Ondernemingskamer 16 juli 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Agenda-Ondernemingskamer-16-juli-2020.aspxAmsterdam6-7-2020 22:00:00Agenda Ondernemingskamer 16 juli 2020<p>Op donderdag 16 juli 2020 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:</p>

Vraag en antwoord

Moet ik iets meenemen als ik het Paleis van Justitie bezoek?

Ja, neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. Als u bent opgeroepen te verschijnen voor het gerechtshof, neemt u dan altijd de ontvangen oproep mee.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

Op het eiland IJdock is een grote parkeergarage aanwezig.