Laden...

Nieuw bestuur gerechtshof Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Nieuw bestuur gerechtshof Amsterdam
Amsterdam, 19 januari 2022
Het jaar 2022 is bij het gerechtshof Amsterdam van start gegaan met een nieuw bestuur.

Per 1 januari  is mr. E. (Eveline) de Greeve president van het hof. Zij volgt daarmee H.T. (Herman) van der Meer op die die na 9 jaar (maximale termijn) presidentschap als senior raadsheer aan het hof verbonden blijft, bij de afdeling civiel recht en belastingrecht met specialisatie arbeidsrecht. De constante factor in het bestuur is rechterlijk bestuurslid mr. W.F. (Wilma) Groos. Zij trad in 2017 aan. Per 1 november 2021 is niet-rechterlijk bestuurslid mr. drs. I. (Sacco) van de Velde in dienst getreden. Voormalig niet-rechterlijk bestuurslid Walter Wijbrands is, eveneens na het bereiken van de maximale bestuurstermijn van 9 jaar, niet-rechterlijk bestuurder bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant geworden. 

Goede rechtspraak

President Eveline de Greeve: ‘Ook in de nieuwe bestuurssamenstelling zullen wij er alles aan doen om de medewerkers van het gerechtshof Amsterdam in staat te stellen de maatschappij te dienen door middel van goede rechtspraak. De Rechtspraak is een groot goed waar we zuinig op moeten zijn. Samen met de teams familierecht, belastingrecht, handelsrecht, strafrecht, de bijzondere kamers als de Ondernemingskamer, notaris- en gerechtsdeurwaarders tuchtkamers, douanekamer, Art. 12 Sv.- kamer, de Netherlands Commercial Court en de afdeling bedrijfsvoering van het hof zullen wij dit werk met volle inzet doen.’  Foto: Peter Boer

Uitspraken