Handelsrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Contact

Openingstijden griffie: 09.00 tot 17.00 uur

 

 

Wat doen de teams handelsrecht?

De twee teams handelsrecht behandelen - in hoger beroep - geschillen in civielrechtelijke zaken, met uitzondering van familie- en jeugdrecht.

Team 1 behandelt onder meer zaken op het gebied van aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht, ondernemingsrecht en financieel recht.

Team 2 behandelt onder meer zaken op het gebied van bouwrecht, vastgoedrecht, consumentenrecht en arbeidsrecht. Daarnaast worden hoger beroepen in insolventiezaken en notaris- en gerechtsdeurwaarderszaken behandeld.

 

       

 

Zittingsdagen

Team 1 heeft zitting op maandag, woensdag en vrijdag. Team 2 heeft zitting op dinsdag en donderdag. De zittingen beginnen om 9.30 uur.
De rolzitting wordt gehouden op dinsdag. De uitspraken in handelszaken worden op dinsdag om 10.00 uur in het openbaar gedaan.

 

       

 

Welke raadsheren?

Wilt u weten wie de raadsheren zijn die uw zaak behandelen neem dan contactop met de griffievan de afdeling. Het kan zijn dat kort voor de zitting een wijziging in de samenstelling plaatsvindt. Informatie over de samenstelling van de zittingscombinatie op de zittingsdag zelf is beschikbaar bij de bodebalie.

 

       

 

Nieuwsbrieven

Regelmatig brengt team handel een nieuwsbrief uit. Deze kunt u terugvinden bij publicaties.

 

       

 

Rolreglement, Reglement van orde en griffierecht

Zie de pagina Regels en procedures.

                       

Griffierecht

Voor vragen en contact over het griffierecht, zie deze pagina.