Laden...

Handelsrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Contact

Openingstijden griffie: 09.00 tot 17.00 uur

Wat doet het team handelsrecht?

Het team handelsrecht behandelt - in hoger beroep - geschillen in civielrechtelijke zaken, met uitzondering van familie- en jeugdrecht.

Het betreft onder meer zaken op het gebied van aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht, ondernemingsrecht, financieel recht, bouwrecht, vastgoedrecht, consumentenrecht en arbeidsrecht. Daarnaast worden hoger beroepen in insolventiezaken en notaris- en gerechtsdeurwaarderszaken behandeld.

Zittingsdagen

Zittingsdagen zijn op maandag t/m vrijdag. De zittingen beginnen om 9.30 uur.
De rolzitting wordt gehouden op dinsdag. De uitspraken in handelszaken worden op dinsdag om 10.00 uur in het openbaar gedaan.

Welke raadsheren?

Wilt u weten wie de raadsheren zijn die uw zaak behandelen neem dan contact op met de griffie van de afdeling. Het kan zijn dat kort voor de zitting een wijziging in de samenstelling plaatsvindt. Informatie over de samenstelling van de zittingscombinatie op de zittingsdag zelf is beschikbaar bij de bodebalie.

Nieuwsbrieven

Regelmatig brengt team handel een nieuwsbrief uit. Deze kunt u terugvinden bij publicaties.

Rolreglement, Reglement van orde en griffierecht

Zie de pagina Regels en procedures.

Griffierecht

Voor vragen en contact over het griffierecht, zie deze pagina.