Laden...

Veelgestelde vragen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Amsterdam > Veelgestelde vragen

 Zitting

>Alles uitklappen
 • De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.
  Meer over zitting bijwonen

  De zittingen starten vanaf 9:00 uur. Contact

  Groepen (tussen 5 personen en 20 personen) die een zitting willen bijwonen dienen daarvoor contact op te nemen met de coördinator groepsontvangsten van het gerechtshof Amsterdam. Zie de vraag 'Kan ik met een groep het gerechtshof Amsterdam bezoeken?'.

  Wilt u als docent met uw klas het gerechtshof bezoeken? Bekijk dan het lesmateriaal ter voorbereiding op uw bezoek.
  Rechtspraak in de klas

 • ​In principe zijn alle strafzittingen toegankelijk voor publiek. U kunt dus mensen meenemen naar de rechtszaal. Die personen dienen plaats te nemen op de publieke tribune. Voor de overige zaken is het verstandig om vooraf contact op te nemen met het gerechtshof.

 • Het gerechtshof Amsterdam biedt scholieren, studenten en andere groepen de gelegenheid het Paleis van Justitie te bezoeken. Het hof heeft samen met ProDemos een voorlichtingsprogramma ontwikkeld voor diverse groepen dat bestaat uit een rondleiding door het gebouw, eventueel een zitting bijwonen en/of een lesonderdeel van het voorlichtingsprogramma. Er worden maximaal twee groepen per week ontvangen. Groepen moeten onder begeleiding staan van een docent of volwassen begeleider.

  Groepen worden verzocht contact op te nemen met de coördinator groepsontvangsten van het gerechtshof Amsterdam om het bezoek in te plannen. Zie: contact
  Graag vermelden:

  • school of (hoogst genoten) opleiding
  • grootte van de groep
  • leeftijd
  • naam, e-mailadres en telefoonnummer contactpersoon
 • Dat hangt af van het soort zaak waarvoor de zitting gepland is.

  Bekijk de mogelijkheden.

 Gerechtsgebouw en bereikbaarheid

>Alles uitklappen

 Procedures

>Alles uitklappen

Staat uw vraag er niet bij?

Algemene informatie over onderwerpen en procedures vindt u op de pagina onderwerpen. Voor vragen specifiek gericht aan het gerechtshof Amsterdam kunt u contact opnemen.