Laden...

Gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Den Haag

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Den Haag?

 

Contact met het gerechtshof

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Centrale informatiebalie

De werkzaamheden van de centrale informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. U kunt de balie niet bezoeken.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt het gerechtshof Den Haag weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar het gerechtshof over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u of heeft u van het gerechtshof gehoord wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of met uw fysieke aanwezigheid) deze wordt gehouden.

 

Bezoekadressen

Openingstijden

Het gerechtshof is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoonnummers

  • Algemeen/civiele zaken:
    088 362 23 33
  • Strafzaken:
    088 699 26 60

Bezoekadres

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag

Nieuws gerechtshof Den Haag  Nieuws gerechtshof Den Haag

 

 

Gerechtshof gelast nader onderzoek in zaak PosbankGerechtshof gelast nader onderzoek in zaak Posbankhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Gerechtshof-gelast-nader-onderzoek-in-zaak-Posbank.aspxDen Haag23-7-2020 22:00:00Het gerechtshof den Haag heeft vandaag beslissingen genomen op onderzoeksverzoeken in de zaak Posbank.<p>Het gerechtshof den Haag heeft vandaag beslissingen genomen op onderzoeksverzoeken in de zaak Posbank. In een regiezitting op 23 juli jl. deden de verdediging en het openbaar ministerie verzoeken in deze zaak. De zaak gaat over een misdrijf uit 2003.</p>
Vrijspraak van dubbele doodslag in drugspand RotterdamVrijspraak van dubbele doodslag in drugspand Rotterdamhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Vrijspraak-van-dubbele-doodslag-in-drugspand-Rotterdam.aspxDen Haag21-7-2020 22:00:00Een 31-jarige Albanees is vrijgesproken van het medeplegen van een dubbele doodslag al dan niet gevolgd door diefstal in een pand aan de Bovenweg in Rotterdam.<p>Een 31-jarige Albanees is vrijgesproken van het medeplegen van een dubbele doodslag al dan niet gevolgd door diefstal in een pand aan de Bovenweg in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist.</p>
Veroordelingen voor ontvoering van en doodslag op een inwoner van LeidenVeroordelingen voor ontvoering van en doodslag op een inwoner van Leidenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Veroordelingen-voor-ontvoering-van-en-doodslag-op-een-inwoner-van-Leiden.aspxDen Haag19-7-2020 22:00:00Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag 2 mannen veroordeeld voor het ontvoeren van een inwoner van Leiden op 3 september 2014.<p>Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag 2 mannen veroordeeld voor het ontvoeren van een inwoner van Leiden op 3 september 2014. Een van de mannen is daarbij ook veroordeeld voor doodslag als gevolg van het schieten met een vuurwapen op het slachtoffer toen die op de vlucht sloeg. Het Haagse gerechtshof heeft de 2 mannen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van respectievelijk 22 maanden en 13 jaren en 6 maanden opgelegd. In de zaak van de schutter worden nog 2 eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraffen van respectievelijk 1 maand en 2 maanden ten uitvoer gelegd.</p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij het gerechtshof Den Haag?

Het Paleis van Justitie heeft geen eigen parkeergelegenheid voor bezoekers. Bezoekers dienen te parkeren in een parkeergarage of in de straten in de omgeving.

Kan ik bij het gerechtshof Den Haag terecht voor juridisch advies?

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch Loket. Dit loket verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent.

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch LoketU verlaat Rechtspraak.nl . Dit loket is er voor iedere rechtzoekende en verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent. In Den Haag is het Juridisch Loket gevestigd aan Herengracht 7. Telefoon: 0900-8020 (10 eurocent per minuut).

Mag ik iemand meenemen naar de zitting?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet. Meer over zitting bijwonen