Laden...

Gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Den Haag

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Den Haag?

 

Contact met het gerechtshof

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Centrale informatiebalie

De werkzaamheden van de centrale informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. U kunt de balie niet bezoeken.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt het gerechtshof Den Haag weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar het gerechtshof over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u of heeft u van het gerechtshof gehoord wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of met uw fysieke aanwezigheid) deze wordt gehouden.

 

Bezoekadressen

Openingstijden

Het gerechtshof is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoonnummers

  • Algemeen/civiele zaken:
    088 362 23 33
  • Strafzaken:
    088 699 26 60

Bezoekadres

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag

Nieuws gerechtshof Den Haag  Nieuws gerechtshof Den Haag

 

 

Uitspraak in zaak Wilders verwacht op 4 september 2020Uitspraak in zaak Wilders verwacht op 4 september 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Uitspraak-in-zaak-Wilders-verwacht-op-4-september-2020.aspxDen Haag7-7-2020 22:00:00Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag in de zaak Wilders de verzoeken van de verdediging afgewezen om nog meer stukken aan het strafdossier toe te voegen.<p>Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag in de zaak Wilders de verzoeken van de verdediging afgewezen om nog meer stukken aan het strafdossier toe te voegen. Aansluitend heeft de heer Wilders de gelegenheid gekregen voor het voeren van het laatste woord. Het onderzoek zal naar verwachting op 24 augustus 2020 worden gesloten. Het gerechtshof zal dan op vrijdag 4 september 2020 uitspraak doen.</p>
Informatie voor media over zitting zaak Wilders op 3 en 8 juli 2020Informatie voor media over zitting zaak Wilders op 3 en 8 juli 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Informatie-voor-media-over-zitting-zaak-Wilders-op-3-en-8-juli-2020.aspxDen Haag30-6-2020 22:00:00Het gerechtshof Den Haag gaat op 3 juli aanstaande verder met het proces in de zaak Wilders. <p>Het gerechtshof Den Haag gaat op 3 juli aanstaande verder met het proces in de zaak Wilders. Er zijn zittingsdagen op 3 en 8 juli gepland. Deze zittingsdagen vinden niet op dezelfde locaties plaats.</p>
Streep door 'drielandenpuntconstructie' gericht op ontwijking van Nederlandse belastingheffingStreep door 'drielandenpuntconstructie' gericht op ontwijking van Nederlandse belastingheffinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Streep-door-drielandenpuntconstructie-gericht-op-ontwijking-van-Nederlandse-belastingheffing.aspxDen Haag23-6-2020 22:00:00De Belastingdienst is door het gerechtshof Den Haag vandaag in het gelijk gesteld in een geschil over aanslagen vennootschaps- en dividendbelasting.<p>De Belastingdienst is door het gerechtshof Den Haag vandaag in het gelijk gesteld in een geschil over aanslagen vennootschaps- en dividendbelasting. Daarbij stelde de belastingplichtige vennootschap dat zij in Nederland geen belasting hoefde te betalen, omdat zij werd geleid vanuit Malta. </p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij het gerechtshof Den Haag?

Het Paleis van Justitie heeft geen eigen parkeergelegenheid voor bezoekers. Bezoekers dienen te parkeren in een parkeergarage of in de straten in de omgeving.

Kan ik bij het gerechtshof Den Haag terecht voor juridisch advies?

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch Loket. Dit loket verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent.

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch LoketU verlaat Rechtspraak.nl . Dit loket is er voor iedere rechtzoekende en verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent. In Den Haag is het Juridisch Loket gevestigd aan Herengracht 7. Telefoon: 0900-8020 (10 eurocent per minuut).

Mag ik iemand meenemen naar de zitting?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet. Meer over zitting bijwonen