Laden...

Gerechtshof ’s-Hertogenbosch gaat strafdossiers hoger beroep digitaal verstrekken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Gerechtshof ’s-Hertogenbosch gaat strafdossiers hoger beroep digitaal verstrekken
's-Hertogenbosch, 28 oktober 2020

Vandaag heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch met de uitrol van een nieuwe module weer een stap gezet in het digitaal werken in strafzaken. Dossiers kunnen voortaan niet alleen digitaal worden ontvangen, maar ook digitaal worden verstrekt en beheerd. Advocaten ontvangen strafdossiers in hoger beroep dan digitaal via Mijn Strafdossier.

Stap voor stap

In eerste instantie wordt deze digitaliseringsslag alleen gemaakt in kantonzaken en in politierechterzaken. Als dat goed gaat, komen er stap voor stap ook andere zaakstromen binnen het strafrecht bij.

Advocaten ontvangen het dossier van het gerechtshof, net als het dossier van de rechtbank, digitaal via Mijn Strafdossier. In een later stadium volgt er ook een digitale koppeling met het Openbaar Ministerie en met de Hoge Raad.

Andere gerechtshoven

Deze nieuwe digitale werkwijze is door het gerechtshof Den Haag een jaar lang getest. Inmiddels wordt zo’n 70% van de Haagse hoger beroepzaken op deze manier behandeld. Ook de andere hoven gaan hier nu geleidelijk aan mee aan de slag. Het gerechtshof Amsterdam is op 16 september begonnen en later dit jaar start het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden met deze nieuwe digitale werkwijze.

Meer informatie

Voor meer informatie over het gebruik van Mijn Strafdossier kun je op Rechtspraak.nl de handleiding en de veelgestelde vragen bekijken. Ook is het Rechtspraak Servicecentrum van maandag tot en met vrijdag beschikbaar voor technische vragen en ondersteuning.

Uitspraken