Laden...

Verdachte in zaak Nicole van den Hurk blijft in voorlopige hechtenis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Verdachte in zaak Nicole van den Hurk blijft in voorlopige hechtenis
's-Hertogenbosch, 18 mei 2018

Het hof heeft vandaag beslist dat de verdachte in de zaak rond de dood van Nicole van den Hurk in voorlopige hechtenis moet blijven. De raadsman van de verdachte had gevraagd om opheffing daarvan, omdat de man binnenkort twee-derde van de door de rechtbank opgelegde celstraf van 5 jaar heeft uitgezeten. Het hof wijst dit verzoek af. Het wetsartikel waar de raadsman zich op beroept, geldt alleen bij een onherroepelijke veroordeling, aldus het hof.

Op 20 mei 2018 heeft de verdachte twee-derde van zijn celstraf uitgezeten die de rechtbank hem in 2016 oplegde voor de verkrachting van Nicole van den Hurk in 1995. Volgens de raadsman zou hij op dat moment voorwaardelijk vrij moeten komen. Hij stelt dat het vonnis van de rechtbank hierbij leidend moet zijn.

Nog geen onherroepelijke veroordeling

Het hof oordeelt anders. De in de wet genoemde regeling rond de voorwaardelijke invrijheidsstelling waarop de raadsman zich beroept, geldt alleen bij een onherroepelijke veroordeling. In deze zaak is in maart 2017 het onderzoek in hoger beroep gestart. Van een onherroepelijke veroordeling is nog geen sprake. De wetsartikelen waar de raadsman zich op beroept, zijn dus niet van toepassing, oordeelt het hof. De verdachte blijft daarom in voorlopige hechtenis.

Proces

De inhoudelijke behandeling van het beroep is gepland van 28 tot en met 31 augustus 2018.

Meer informatie over deze zaak staat in het online dossier.

Uitspraken